Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz shalafi66 #16725 üzenetére

    Tudom, hogy nálad csak fekete és fehér van. Valami vagy torzít, kiemel, lutri rendszerrel össze rakott és méretezés mentes: ergo előre borítékolható, hogy rosszul fog szólni, vagy jól kiválasztott hangszórókkal mérések után élvezet leülni a hangfalak elé (mindent nem említettem, elnézést :) ) és hagyni, hogy a kész művekből kilépő hang elvarázsoljon :) S nem csak Te vagy így, hanem még vannak egy páran, akik hasonlóan megvetéssel néznek mindenre, ami nem a profizmus és a szakértelem jegyében (s mindeközben sokszor jelentős anyagi ráfordítással) készül. Értem és elfogadom, hogy az igazi minőségi hangzást egyféleképp lehet elérni, párszor le volt itt írva. De ahhoz pénz kell, sok tudás, annak megszerzéséhez pedig rengeteg idő..
    Akkor másképp teszem fel a kérdést: van itthon hangszóróm, pénzem nincs, de a kapott-szerzett cuccokból az udvarra (bográcsozáshoz p.l), vagy műhelybe, vagy egy 10 éves gyereknek össze rakok valamit...az nem fér el itt?
    Ez csak DIY hangfalak fóruma? S csak ez a kategória érdemel figyelmet, megosztást? Illetve dicsérő szót is csak azok érdemelnek, az már nem, mikor a gazdaságos minihifitől többet tudó hangot csikar ki valaki szedett-vedett cuccokból? Lehet placebó hatás, de ez másoddlagos dolog... Itt pusztán a kedv, a talált anyag és a "gányolás" a kérdés. Nagyon kevesen állnak neki egyáltalán, de akad belőlük is, pusztán annyi céljuk van, hogy valamit össze rakjanak, ami jobb, mint az addigi hangfaluk, szerzett, cserélt hangszóróik és bútor lapjuk van, meg egy késztetés is....
    Nem kötekedés, semmi gúny, kérdés. Ehhez kapcsolódik másik kérdés: Ha ez itt a DIY házi hangfal gyártás-készítés topikja, csak és kizárólag, akkor csinálni kell külön egy másikat? (amit eléggé feleslegesnek találnék, hiszen van jó néhány, ahol vérprofi szinten megy a hangfal tervezés, gyártás) Ami DIY mentes, vagy pusztán gyűjtő topik?
    Mindezeket mindenkitől kérdem, talán vissza talál még más is.
    Van egy-két ilyen tervem, amit meg fogok csinálni, mert pusztán idő kell hozzá, minden más adott. De igazából nincs túl sok kedvem leírni, fényképezni, mert már volt részem a reakciókban :(((
    Ezért is kérdem, lehet olyan itt, mint például EBBEN a topicban? Mesterművektől az igazi gányolásig mindent örömmel fogadnak, tanácsokat adnak és minden "műnek" létjogosultsága van.
    Bocs a hosszú hsz-ért.

Új hozzászólás Aktív témák