Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz gordonfreemN #18199 üzenetére

    Nem is tudom mit ajánljak. Leginkább azt, hogy egy kész, más által pontosan tervezett, ellenőrzött, dokumentált tervet másolj le pontosan, így érhet a legkisebb csalódás. Egy klasszikus háromutas hangsugárzó tervezése, zenehallgatásra alkalmas minőségben, mint feladat, túlnő az itt fórumozókon.

    Az előzőekhez kapcsolódva, nem a megfelelő paramétereket keresed és figyeled.
    A 80-100W lényegtelen. A legtöbb A osztályú erősítő ennek a kimenőteljesíménynek a töredékét biztosítja, mármint "A" osztályban. A 92-94dB érzékenység ilyen méretű hangszórónál mindig nagy kompromisszum, ugyanis erősen behatárolja a mélyátvitelt, 50-60Hz alatt nem fog igazán szólni. A közép- és magashangszórónál a méret érzékenység és a membrán anyaga nem paraméter. Imp./hangnynomás vs. frekvencia, dinamikus viselkedés, torzítások arányai, már azok. Ahhoz, hogy ebből hangsugrzó legyen, kb. félév kitartó munka kell, rengeteg mérés, és még több gondolkodás, meghallgatás, úgy, hogy minden tudás, információ, eszköz adott lenne.
    Jól gondolom, hogy ez nem menne könnyen jelenleg?

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák