Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz blattida #19932 üzenetére

    :) Az üres, mindentudó egók és a biztos információk leírása között nagy különbség van.

    :) Pl. Monacoros PE fóliáktól jobb volt az Elytone elkó ESR és DF szempontjából.

    Másrészt, ha egy hangváltót elkóval terveztek, és azzal működik jól, akkor egy drágább, alap paraméterek szempontjából jobb (de eltérő) fóliakondival nem fog megfelelően működni az adott szűrő, akár mély, akár magastartományban. Legfeljebb ráfogják, hogy majd bejáratódik, viszont inkább csak az történik, hogy megszokja a gazdája.

    Becsapós a dolog, mert ilyen esetben az a 0,5-1,5dB magashang vagy prezensztöbblet, ami a csere után jelentkezik, még izgalmasabbá is teheti a hangot, persze valójában nem lesz az, csak eltolódik az átvitel egyensúlya, magyarul meg EQ-za a hangsugárzóját a DIY-er, vagy a tuningmester, és szentül hiszi, hogy jobbat hozott létre a gyári "kispórolt" alkatrészes hangváltónál. Pedig nem lett jobb, csak más.
    Szóval még mindig jól meg kell ezt gondolni, és nem elég csípőből lökni általános infókat, anélkül, hogy pontosan tudnád, miről van szó.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák