Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Ebit #24209 üzenetére

    Többnyire azt járatják, amin már más nem segít, ami alapból nem jó, és meg kell szokni. :) Például a jobbnak hitt, drága és rezonáló szélessávú hangszórókat. :)

    Hát, jó esetben egy modellezés a valóságból indul ki. :D Régen rossz, ha nem. Ha például a forgalmazó hangszóróadatlapjával dolgozol. :D

    Egyetértünk, nagyon sok nagy hangszóróforgalmazó, gyártó magasról tesz a szabványokra, elszállt, képtelen terhelhetőségadatokat ad meg, végletekig simítja a méréseit, hibás méréseket közöl, az eladott hangszórói teljesen másfélék, mint az adatlapok, és nagy a szórás is az egyes darabok között. Sajnos ez így van. Kiváló példákat tudok mutatni a SAL, Somogyi, Monacor, Visaton, HiVi hangszórók között ezekre. Jellemzően a távol-keleti gyártások mindig problémásabbak. :) Persze olyan is van, aki semmi használható infót nem ad meg a hangszóróiról. Az a szerencsés. :D Hiszen nem kötelező bármilyen adatot megadni, és a változtatás joga mindig fennáll. :))) Sajnos jellemző ez a High-End kategóriára is. :)

    Hát Magyarországon, két hangszórógyár van összesen. A Sonido, onnan csak régi emlékeim vannak, iszonyatosan drága dolgokat csináltak, és volt konkrét eset, ahol teljesen más készterméket kapott a felhasználó, mint amit az elméletileg egyedileg az ő hangszórójához készült mérés muatott. :) Problémák mindenütt akadnak.

    A másik hangszórógyár Székesfehérvár, onnan vannak személyes tapasztalataim, ott Videoton helyettesítésre készülnek a hangszórók, arra meg is felelnek, nem nagyobbak a gyártási eltérések, mint 30 évvel ezelőtt. :) Szóval amit vállalnak, azt teljesítik. :) Persze ez egyszerű, mert nem vállalnak nagy dolgokat.
    Az adatlapjaikat egyébként én készítettem, és a méréseimre még sosem volt panasz, az az adott hangszóró, amit egyszer megmértem, az olyan is volt, mint ahogy látszik. :) :D

    A harmadik opciót az én hangszóróim jelentik, de ott fel sem merül ilyen kérdés, kis darabszám, egyedi gyártások, a gyártási folyamat közben többször ellenőrzöm a hangszórót, szóval esély sincs hogy a méréshez képest mást kapjon valaki. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák