Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #24254 üzenetére

    Ha nem adott az erősítő, egy mélyhangszóró impedanciája majdnem lényegtelen. :) A 4 ohmoshoz kisebb tápfesz kell. :)

    Azonos méretű dobozban (80 liter) a CS1214 25Hz-es alsó határfrekvenciát hoz, az SBX3040 33Hz-et. Utóbbi 50W után kilép a lineáris tartományból, a JBL 600W-ig Xmax-on belül marad. Szerintem ezek nagyon fontos és feltűnő dolgok. :) Főleg, ha extrém méretű dobozba szereled (120 liter). :)

    (#24256) SchumiBácsi
    Hát én tudnék mesélni, hogy az SBX milyen. :) Mindegyik másféle. Az utolsó néhány darab mérései megvannak. :) Olcsó kínai, ha nincs mechanikai problémája, akkor szól. Ettől többet nem lehet várni tőle, és hangváltót tervezni hozzá körülbelül rémálom, a középtartománya miatt. :) Én már csináltam. Háromutasban is nagyon nehézkes mire elfogadható dolgot hozol ki belőle.
    Persze ha a közép és magas is SAL, akkor úgyis mindegy. :) Használtan keress egy párat (olcsón), bulihangfalnak jó lesz. :)

    Multiméterrel sehogy. :) Ellenállást, kapacitást tudsz mérni, de hogy hogy működik a hangváltó arról nem kapsz semmiylen információt. Ugye nem SAL univerzális?

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák