Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #24452 üzenetére

    :) Sok más működőképes választási lehetőséget írtam, sajátot egyáltalán nem. :) Szerintem valamit félreérthettél.

    Nyilván 40Hz-es alsó határfrekvenciát egy Videoton HA31 is tud, 50Hz-et 93dB@1W mellett nagyon sok hangszóró.

    A Monacor, amit kezdetben elmítettél egyszerűen életképtelen választás, ilyen áron. És ez mérésekkel, adatokkal igazolható, ezzel meg nem lehet vitatkozni. :) Ilyet bárki elő tud állítani a jelenleg működő gyártók közül. Akár olcsóbban is. De hasonló áron sokkal jobb képességű hangszórók léteznek. Mutattam. :)

    A hangszóró nem tudja, hogy autóban szól, vagy szobában, ez alapvetően tévedés. A T-S, kis és nagyjelű paraméterekkel alapvetően leírható egy elektrodinamikus hangszóró viselkedése az alsó határfrekvancia környékén két-három oktávos frekvenciatartományban. :)

    A megoldás természetesen nem rajtam áll. Mindig azon, aki keresi hangszórót valamilyen felhasználási célra. Ha nincsenek értelmezhető és reális, elvárt tulajdonságok-paraméterek, akkor senki sem fogja megtalálni a megfelelő opciókat, hangszórókat. :) Szerintem loguikus.

    A nagy érzékenység és a jó mélyátvitel kizárják egymást, biztosan következik az ismert, mélytartományban használt modellekből, természetesen elmélet és gyakorlat is ezt igazolja. A gyártók márkaneveinek felsorolása meg nem jelent semmit, értelmetlen. :) Konkrét, valós, mért adatokból számolva mondható csak meg, hogy egy hangszóró adott körülmények között mire képes, a gyártók-forgalmazók egyszerűsített adataiból nem. :) A nagy érzékenység 98dB@1W környékén van. Nem tudsz olyan 300mm-es hangszórót mutatni, ami ilyen ref. érzékenység mellett például 40Hz-es alsó határfrekvenciát produkál (ahogy a korábbi kis táblázatban is felvázoltam). :) És nem azért, mert én ezt írom, hanem azért, mert az alapvető elméletek, pl. a T-S modell szerint kizárt. :)

    Nekem egyébként semmiféle érzésem nincs a témával kapcsolatban, csak tudom, hogy melyik hangszóró mire képes. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák