Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz szazbolha #30810 üzenetére

    Figyeld a szociálpszichológiai történéseket. Eddig nem függtek az alacsonyabb frekvenciák a dobozmérettől, tegnap és most "minimálisan" elkezdtek függeni.

    A 30literrel szembeni 60liter nem minimális, hanem elvileg és jelen esetben (mivelhogy OLYANOK azok a mumus T-S paraméterek) kb. gyakorlatilag is kb. egy oktávval kitolja lefelé a linearitást. Ezért emlegettem korábban a testet és energiát, amivel elég nagy nagyzenekar költözik a szobádba, ha hagyod kiteljesedni a mélysugárzódat, amely - újra mondom -, kb. 90 literre van tervezve még akár reflexdobozban is, nemhogy zártban. Most kezdi ezt shalafi is elismerni a maga módján. Hogy kompenzáló mágnest emleget erre a már amúgyis általam többször robusztusnak nevezett motorra, az terelés. Persze, lehet bármire ragasztani ilyet, de ennek a dohogónak már van egy majdnem egykilós, hatékony anyagú mágnese. Ez a mélysugárzó egy vadállat, ennek a 30literes zárt doboz egy szűk ketrec.
    Én ugye végig azt mondom, hogy ha már vettél egy ilyen tankszerű mélyhangszórót, akkor engedd már meg neki, hogy hadd menjen át hegyen-völgyön. Mert ez átmegy. És az fontos a hangdobozból kijövő zene hangminősége számára. A hangtest, a hang talapzata alapvető hangminőségi paraméter, és volt szerencséd egy olyan mélysugárzót venni, amely, ha engeded neki, nagymértékben el tudja feledtetni, hogy nem a hangversenyteremben ülsz, hanem otthoni játékszerek előtt. Persze ehhez a többi hangszórót is jól kell hangolni, de ez a mélyhangszóró arra termett, hogy jó nagy dobozba tegyed, és jó vastag, a Jantzennél 1,8-es vezetékű H permit magos tekerccsel szűrjed, hogy a tekercs se kösse gúzsba ezt az állatot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák