Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz cafat #3304 üzenetére

    cafat, el kell döntened mit akarsz. Lehet 300mm-es hangszóróval is kétutas hangsugárzót építeni, de a mélyközép mérete eléggé behatárolja a felhasználási területet, szinte csak hangosítós vagy PA-szerű hangsugárzó lehet belőle, mert ugyan létezik olyan szélessávban működő 300mm-es mélyközép ami megfelel erre a célra és akár egyenesre is kihozható a középtartomány átvitele, de a nagy átmérő miatt irányított lesz a középtartomány már 30°-ról is sokat esik a névlegeshez képest. Ha ezt akarod és úgy érzed megfelel a céljaidnak akkor kell keresni két pár hangszórót ami megfelel a követelményeknek.

    Ha nem, és valami másra vágysz, akkor kell további kompromisszumokat keresni. Első pont: SAL hszt ne. Már az adatlapok alapján sem látszanak használhatónak, de a valóság sajnos köszönőviszonyban sincs a forgalmazó méréseivel. Még az is ritkán jön össze hogy két azonos időpontban vett darab hasonló legyen, gyakorlatilag saját mérések nélkül lehetetlen használni őket, bár ha nagyon nem egyforma a két oldal, akkor már a mérések sem segítenek. Szerintem jó kompromisszum lehet mélyátvitel, terhelhetőség és érzékenység szempontjából egy 200mm-es mélyközép egy viszonylag alacsony, 800-1000Hz körüli fs-ű dóm magassal párosítva, de 2db 160-as mélyközép is megállja a helyét akár szub nélkül is, ha megfelelő a hangszóró (akár mélyebbről is indulhatna az átvitel mint a 300-as SR-nél).

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák