Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tzsolesz

    nagyúr

    Nah, újra itt vagyok, tudjátok az MNC Noir 2 30cm.es hangszóróhoz kértem tőletek segítséget hangfaltervhez.

    Mi történne akkor, ha az általatok megadott méreteken növelnék? :F

    65*36*27. Bár Giot kollega szerint a mélysége inkább 50-55cm. Most egy 56*36*26.5 -ös dobozban van, de egyszerűen nincs hangja, semmi, csak leng a membrán, és ha sokat adok neki, akkor csak torzít.
    Átraktam "félig" egy nagyobb dobozba (68*28*46) dobozba, amibe ugye nem fért bele, csak a káva háromnegyede (25cm-es hangszóró van benne eredetileg), és sokkal, de sokkal jobb lett a mélye, tehát tetszett a hangja, pedig bele sem tudtam rakni, csak ruhával körbefogtam, hogy ne eressze el annyira a levegőt maga mellett. Ez a láda olyan, hogy kb. 15cm-re felülről lefelé, be van téve egy teli lap, amin van egy 6cm-es lyuk. ezen a 15cm-es felületen pedig középen egy 6cm-es szintén. Tehát egymásra merőlegesen.
    Most már nem jutok dűlőre. Meg van az anyag (18mm-es pozdorja), és azt akarom, hogy minél jobb legyen a mélye, és ez ezzel együtt minél hangosabban szóljon.
    Most terveztem egy hangfalat, de ez baromi nagy lett. 109cm magas, 51cm mély, és 40cm széles. Lenne közben fentről lefelé egy teli lap berakva úgy 20-25cm-re, amin lesz egy 8cm-es lyuk, és ezt a 20-25cm-es részt megfelezve szintén lenne egy 8cm-es lyuk kívülről.
    Ebben hogyan szólna a hangszóró?
    Nem akarok kicsit készíteni, mert ahhoz már nem lehet ragasztani ugye, inkább kezdenék nagyobbal. ezekkel a méretekkel nem lenne pocsékolás az anyaggal.
    Mi van akkor ha túlméretezzük a dobozt? Tehát pontosan milyen előnnyel, és hátránnyal jár?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák