Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz szaszlaci #6949 üzenetére

    Így ránézésre rendben van, centerhez képest már túl jó is. :) Ha a '80-as években, amikor a terv született, tudják a Videotonnál, hogy ezzel a hangszóróval ilyen hangsugárzó készíthető. :D A HFM-nél ölni tudtak volna egy ilyen átvitelért.

    A mélyközéppel párhuzamos RC tag felső-középtartományban mindenképp vág valamennyit, ha az ellenállás értékét csökkented, akkor meg vágási frekvencia alatt ráemel kicsit az alsó középtartományra.

    Még annyit érdemes megnézni ilyenkor, hogy milyen egymáshoz képest a két hangszóró viselkedése keresztezés környékén. Mérsz egyet mindkettőről külön-külön, aztán egymásra teszed az LSPLab-ban. Jobbegérgomb, majd Multi-Graph.

    A mélytartomány valószínűleg nem pont ilyen, mint a méréseden, inkább arra hasonlít, amit korábban linkeltem, 60 alatt esik, de nem drasztikusan, csak 12dB/oktáv meredekséggel. De sajnos kicsit zavarja a mérést mélyben az 50Hz-es brumm (ha még mindig jelen van).

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák