Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yahoo

    aktív tag

    Arra gondoltam, hogy a meglévő nettó 100literes vermona regent ládám felhasználnám a HA31-es mélyhez, a piezomhoz(KHS 311M) de, ezt csak ideiglenesen, míg a dómot beszerzem. Illetve társítanék hozzájuk egy közepet, egyrészt a középfrekvenciák felélesztésére, másrészről pedig a 100 literből elszeparálnék számára egy részt, hogy ne essen le a HA31 terhelhetősége túlzottan a vermonában. Emellé tennék merevítéseket, ami szintén űrtartalom csökkentés. Melyik közép hsz passzolna a már említett célra, a fentiekhez?

    Illetve, kissé bekavarodtam a váltó tervezésénél. Ugye alul-áteresztőnek a tekercs, felül-áteresztőnek a kondenzátor adott.
    Világos, hogy a piezo elé bekötött kondi függvénye lesz ugye a magas "mennyisége" és az, hogy az alacsony frekvenciák ne kerüljenek rá.

    Namost, a mélyre gondolom nem volna túl szép megoldás direktben kötni a kimenetet. Ezért oda egy tekercs illesztése volna megfelelő.

    Elsőkörben az volna a kérdésem ezesetben, hogy mi az, ami meghatározza pl. a 2.2uF-os kondinál, hogy teszem azt fel, 2000ig vágjon? Ugyanez a tekercsnél a mély esetén?

    Szval, ez eddig nem is túl nagy falat, a mélyről felülről, a magasról alulról vágunk, oké, de mi a helyzet a középpel? Azt hogyan illesztjük? Egy aluláteresztő szűrő(tekercs) és egy felüláteresztő(kondi) bekötésével?

    Végül pedig a hab, ha jól gondolom mind3 hsz bekötése párhuzamosan történik egymással, tehát jön a bemenő jel a dobozba és 2-2-2 kábel a hszekhez.
    Ekkor ugye a rendszer impedanciáját a replusz képlet adja. A piezo esetén, mekkora ellenállással számolunk mivel, ez 4-8ohmról is hajtható!?

    Bocsánat a sok kérdésért, igyekszem minél többet guglizni és a subvoice oldalát bújni, de vannak nehézségeim. Köszönöm a segítségeteket! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák