Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fo_di

    őstag

    válasz fo_di #6578 üzenetére

    Sziasztok,
    végül redditen is megfuttattam a kérdést, ott Dell R720-as LFF szervereket ajánlottak.
    Közben eszembe jutott, hogy a tervezett kamerarendszer NVR-ja helyett lehetne egy Windows VM is Blue Irisszal, így az NVR árát (60-80k) megspórolnám, bár a Blue Iris licencre költeni kéne (25k), még mindig valamivel belül maradnék, HDD meg mindkettőbe ugyanúgy kéne. A Plex és a Blue Iris is örülne hadrveres transzkódolásnak, így egy GPU kéne mellé.

    Feltúrtam a netet, végül kb 580 euróból (200k) sikerült összelegóznom Németországból a következőt, mit gondoltok róla, hasonló a teljesítményt ki lehetne-e hozni újabb asztali alkatrészekből olcsóbban pl egy ilyesmi házban? Eléggé a komfortzónámon kívül esik a szerveres világ.
    - Dell PowerEdge R720 8xLFF 2U
    - 2x Xeon E5-2630V2 (2x 6-core 2,6 GHz)
    - 6x8 GB (48GB) DDR3 RAM (ezt idővel valószínű bővíteném)
    - H710 512MB RAID controller (erre vajon a desktop SATA lemezeimet rá tudnám dugni?)
    - Broadcom 5700 Quad port 1GbE ethernet card
    - 2x750W PSU
    - 5 üres caddy és 3 üres filler, előlap és rögzítósín
    (- plusz 80 euróért gondolkodok az iDRAC7-es Enterprise licencen, mert talán praktikus lenne)

    - mivel a Xeon E5 nem tud Quicksyncet, így ehhez még egy P400 Quadrot néztem, hogy a Plexnek kéne transzkódolni (50k körül van újonnan is), elvileg ha jól értelmezem, meg lehetne osztani Proxmoxban 2 VM között és a streamlimit is meghekkelhető Linux alatt

    Ezeknek kéne futtatni kb. 4 linux VM-et: 1. TrueNAS + torrent, 2. Plex, 3. Home Assistant + Frigate, 4. egyebek (FreePBX, Traefik, Adguard/PiHole, stb.) és egy Windows VM-et Blue Irisszal, végleges fejlettségi szintjén kb 5-6 darab 4-5 megapixeles kamerával, mondjuk 50-80 Mbps-nyi H265 adatfolyammal).

    Az adatokat RAID-ben tartanám, úgy gondolom, két tömbben, egy RAID 0 lehetne a médiának, amiért nem kár, ha baja esik, viszont több drive-ot össze tudnék egybe gyógyítani, és emellett lenne mondjuk egy RAID 1 az értékes/fontos dolgoknak.

    A desktop vonalon elérhető rackmount házakból úgy nézem, nem igazán van hot swap caddys kivitel, de nem is igazán akarom őket ki-be rakosgatni. Ugyanakkor az 5 HDD kevésnek tűnik a jövőre, ha RAID is kéne bele, szóval nem tudom. Az viszont lehet, hogy a desktopok mellett szólna, hogy azért az energiahatékonyság sokat nőtt az elmúlt 10 évben, pl Passmark szerint a fentebbi 10 éves dual Xeon 2630V2-vel közel azonos score-t hoz egy kurrens i5-10400 is 2x6 helyett 1x6 magon és kevesebb mint feleannyi wattból.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák