Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Quetz

    őstag

    válasz VoidXs #78610 üzenetére

    Lépjünk vissza egyet, mert nem tudom értelmezni a válaszodat. Az állitásaim:
    1. Az impulse response és a frequency response grafikinok egymásból következnek, egyik ismeretében a másik kiszámítható. A REW dokumentációja is ezt tartalmazza, a program ay impulse response-bol képez le a frekvencz response-t

    2. Az impulse response elvileg egy pisztolylövés jellegű impulzust és annak lecsengését ábrázolja. Ezzel szemben szemben a mélynyomó folyamatosan mozgatja a membránt mert hanganyagot reprodukál. Sokkal többet számít az elekromágneses ereje a "motornak" mint a hogy reagál a membrán egy szimpla löketre.

    3. Tanulmányaim messze elmaradnak a témában, de ha jól értelmezem a neten található leírásokat, akkor minél rövidebb az impulzus válasz, annál nagzobb tartományt ölel fel a frekvencia válasz. Tökéletes 0 hosszúságú impulzus végtelen frekvenciatartományt ölelne fel. Ez már alapból nem állja meg a helyét, mert a mélynyomók pár száz Hz-re limitáltak.

    4. Fentiekből következik, hogy egyenletes átvitel, magas SPL és alacsony THD amit egy mélynyomóban keresni kell. Ezek függetlenek attól, hogy zárt/reflexx mélynyomóról beszélünk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák