Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nagyatt

    tag

    válasz brembo #107479 üzenetére

    Nálam 3 hónapja teljesít egy Lektor 6-os 5.0 szett. Anno én is sokat agyaltam azon, hogy Lektor vs Zensor.
    Elmentem hallgatózni az MM-be, később a Denon márkaboltba is. AB-n teszteltük a két szettet, már az első meghallgatás alkalmával kiderült számomra, hogy a Lektor egy más kategória a Zensorhoz képest. Ezt a boltban dolgozók is megerősítették, miután végig értünk a zeneszámok meghallgatásán.
    A lektor sokkal zeneibb volt, lineárisabb hangzású. Erre tudtam azt mondani, hogy egész nap tudnám hallgatni anélkül hogy fárasztana a hangja.
    A zensor valóban magasba húzó volt, bár ez nem zavart annyira. Ezáltal kicsit hatásvadásznak tűnt, ami a mélyeire is igaz, már-már túlzóan zavaró volt egyes számoknál, ahol a lektor például pontos mélyeket produkált, ott a zensor terjengős agresszív mélyekkel operált.

    Amúgy én 270-ért vettem a pólus mm-ben az L6 szettet. Amikor kifizettem nem volt raktáron, így várnom kellett egy hetet, amikor mentem átvenni, a boltban már visszatették a 300-es árcédulát rá :)

    Én Tammo régi Denon 3808-as erősítőjével használom a szettet, ami számomra olyan összképet jelent, hogy egyelőre nem szándékozom ezen a felálláson változtatni, mert minden jelenlegi igényemet kielégíti, akár zenén, akár mozin.

    Remélem nem veszi egy zensor tulaj sem zokon az írásom, de ha azonos vagy még olcsóbb áron lehet a lektor szetthez jutni számomra nem kérdés a választás. Ha a Zensor árát lejjebb vinnék, ár/érték arányban fordulna a kocka...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák