Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz Nemir Ombe #118924 üzenetére

    és (#118942) Nemir Ombe. Pont ezért ágáltam, lássuk színesebben világot, ne pedig ennyire fekete-fehéren. A lehetőségek ne jó és rosszként legyenek vázolva, hanem A és B opcióként. Kiemelten legfontosabb, ne akarjuk környezetünket ennyire nagy mértékben saját ízlésünkre formálni. Magyarul külön örülök, ha nem pusztán a sztenderd motyók ajánlása történik, illetve nem 2-3 boltnak a raktárkészlete. ;] Azonban egyértelműen túlreagáltam, felesleges, néhol félreértelmezett hadakozás volt, amit egy pöttyet még boncolok a köv. válaszban. Szóval megértettem miért tartunk errefelé eltérő irányba.

    Továbbá kétszer hívtam fel a figyelmed rá, nem ellened szólt a kirohanásom, utolsó cseppként értelmezném. Saját ízlést erőltető, egyirányú tendenciák, egyéb út elfogadásának hiánya vagy annak rossz színben feltüntetése, meg nem értésének erőltetése. Gyakorlati tapasztalat nélkül elhinni, terjeszteni mások szemellenzős ízlésnek megfelelő házimozi lánc elemeit, rosszabb esetben "jó pontért" ismételgetni nekik.

    Világon egyedülálló módon a mozihang szinonimája ne negatív éllel legyen meghatározva. Napokon belül AV Trend és Hifi Show, a Genelec rendszer 100% mozis lesz, a szó legszorosabb értelmében. Biztos alkalmatlan sztereóra, de ez nem egyenlő azzal milyen mozira, nem összemosandó a kettő. Szvsz hasonló rendszerek általánosságban már középkategória teteje felé is becsoroghatnak, tehát amivel már nagyon jól mozizunk, nincs csörömpölés, részletes, pontos és jó értelemben véve földbedöngölő hang van. Nagyjából kutyát nem érdekli milyen sztereóra, meg sem fordul a fejünkben azon tulajdonságból következtetni, ítélni, általánosítani.

    Ahogy hasonló mozis rendszereket kedvelő nem megy hifi topikba sztereó rendszereket szarozni, azok miként szólnak ha fallal kell házba rontani. Ahogy engem sem érdekel Celine Dion sztereó nyikorgása, ellentétben azzal, ha 5.1-ben zenél. Figyelembe veszem a lánc alapvető stílusát, abból adódó hiányosságait, majd nagymértékben kábelekkel, akusztikával, kiegészítőkkel olyan irányba tolom, melynek végeredménye sztereotípiáktól nagymértékben távol álló komplett rendszer. Pont annak márkafüggő ellenpólusa, amit néhányan előszeretettel hangoztatnak hallomásból.

    (#118801) bajnokpityu és (#118826) bajnokpityu.

    A mozis negatív él és sokcsatornás sztereó kapcsolata.

    Talán még a sztereóról jövők többsége ugyanazt a hangzásvilágot keresi sokcsatornával, ezért van némi félreértés. ....

    ...Magam részéről vállalom, hogy így van. talán azért is vált be ennyire az emo. a front része pl egy rendes, normális sztereo dac...

    Számít a közösség, ahogy errefelé az általam abszurdnak minősített sztereó-mozi kapcsolatot tálalják, nyilván többségében sztereóról jönnek. AVX épp olvasok egy mozis fejlesztést, ahol említi kettőt lépett hátra sztereóval, négyet előre mozival. És természetesnek tekintik, nyilván eltérő közeg.

    Később esett le, talán nem is minőségre értetted a csimmbummozást, hanem film-kategóriára. Ebben a tekintetben más a leányzó fekvése, tehát a mozis majd azt mondja legyen durvább dinamika csimmbummnál, míg a "leányneveldés" apróbb részleteket, zenét, finomságokat szeretne minél jobb minőségben, pontosabban hallani. De nagyon nem gondolnám, hogy ilyesféle közösségben egyiket ilyen erősen erőltetnünk kell a másikkal szemben, de ezt már kifejtettem... mennyire más helyzet, ha "magánban" beszéljük meg, irányítjuk igazunk felé a másikat.

    Korábban említettem is, talán jó példa az 5010-4810 kapcsolata, mikor már a nagy JBL-ekkel vetettem össze. Világok harca, vadászgép áthúzás. Onkyoval vadászgép, Denonnal Cessna. :) ;] Ennek ellenére az Onkyoval nincs kevesebb részlet, nem kevésbé pontos, sőt. Kétségtelen, hogy a Denon lágysága zenén jobb, ahogy zenei tere is jobb, hangszerei pontosabbak. De kb ennyi, nem elég mozis, igaz konkrétan az 5010 már Onkyoék szelídítettebb példánya volt. Hiába van kategorizálva, olyan értelemben nincs csörömpölés, nincs kiemelt magas, nincs elveszett részlet, nincs csimmbumm, ahogy én gondoltam. Persze a másik oldalnak ugyanez irreleváns, az apró részletek szóljanak jól, halkan legyen jó dinamika, stb, vagy szimplán 2 csatival legyen OK.

    Abban is igazad van mit érdekel ez engem, :) mi értelme volt ezen pörögni, élvezzem ami van és hagyjam, hogy arra folyjon a patak, amerre. Meglesz, ez azonban a teljes képhez, azaz hanghoz még kikívánkozott. ;) Továbbiakban megpróbálok nem reagálni hasonló esetben, így is évekig álltam a sarat. Talán emóval, általánosításokkal, fekete-fehér látásmóddal és magával a helyzettel kapcsolatban kicsit átérzed a miértjét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák