Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • muzsikpeti

    aktív tag

    válasz BBéci #127491 üzenetére

    Végre egy jó téma! Írja már mindenki, mennyi vonzó számára a 4k , kell e nekünk, érdemes e a fejlesztések során ebbe az irányba mennünk?!
    Az én véleményem , hogy nem a nagyobb a felbontástól fogunk jobb képet kapni. Ez olyan mint a fényképezőgépek világában. Egy 9évvel ezelőtti canon 5D sokkal jobb képet produkál a maga 13megapixelével, mint a most futó 5Ds az 50megapixelével.
    Tv-n ugye semmi értelme a felbontás növelésnek, mert a full hd is bőven kiszolgálja a méretet. Projinál már talán lenne keresnivalója, de ott is egy jobb pl sim2 vagy barco proji a "csak " full hd felbontásával , fényévekkel jobb képet ad mint a sony 5000 csúcs 4k vetítője. Akkor megint csak a marketing után megyünk, hogy kell nekünk a 4K. Be kéne látni, hogy minőségi lejátszóval és megjelenítővel sokkal előrébb leszünk , mintha beleugrunk az újdonságokba azonnal, mert a csapból is csak az folyik, hogy nincs élet 4k nélkül.
    Maga a HDR szerintem nagyobbat fog hozni a képen mint a felbontás növelés. De hagyjuk kiforrni a technikát, és majd kb 2év múlva induljunk el ebbe az egészen új világba.

Új hozzászólás Aktív témák