Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bajnokpityu

    félisten

    válasz muzsikpeti #127532 üzenetére

    onnan indultunk, hogy a nagyobb felbontás fotógépeknél van, hogy gyengébb képet ad. erre mondtam, hogy szerintem az érzékenység annyival nem nőtt, mint, ahogy a pixelenkénti fényáram csökkent a felbontás miatt.
    ezt az LCDk úgy tűnik sehogy nem kezelik, ott bizony csökkent a pixelre eső fény.

    DLPk tükröcskéi meg nagyon gyorsak, tehát meg lehet csinálni, hogy ide-oda ugráltatják a normáls 2K panelt, és úgy lesz 4K. tehát elvben lehetséges, h nem csökken a pixelenkénti fényáram, közben nő a felbontás.

    nekem szükségem lenne a nagyobb felbontásra, hiába csak 234cm széles a képem, de látom a pixelek élét. tehát, ha dinamika tartomány csökkenés nélkül megoldható, akkor ide vele. természetesen fillérekért, mert hát sóher vagyok.

    a HDR projiknál szvsz semmit se ér. Amit láthattál, az egy HDR demo volt, projektor.hu n egy cikkben szépen ki is vesézik, hogy lehet egy demo erejére átverni az embert, de valójában semmit, tehát semmit nem képesek ezek a készülékek még profitálni HDRből. annak olednél látom értelmét, projikat meg élvezzük, de igazából ezer sebből vérzik a technika, és technikailag a pár millás vetitők még tenger hibával bírnak.

    a 10bitnek egyelőre szintén nem látom még az értelmét, minek, amikor a pár millás projik még a 8bitet se képesek teljesen kiadni, és a kalibrációval még tovább csökken a megjelenitett bitek száma, ala digitális hangerőszabályzás.

    ezzel együtt anyagi okok miatt a legtöbbünknek még egy pár éves komolyabb DLPre se telik, szóval tök jó elmélkedni. :) de ettől még jó dolog elméletben dumálni erről, félreértés ne essék. kielmélkedjük, majd visszaülünk a meglevőhöz, és élvezzük a jelenlegi képet. én legalábbis igy vagyok ezzel :)

    eladó Kawasaki j300 robogó

Új hozzászólás Aktív témák