Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz rappit4 #130231 üzenetére

    Azt azért ne felejtsd el, hogy komolyabb AVR-ekben lehet állítani az LFE csatorna vágását is, pl. Dolby TrueHD és DTS-HD MA szabványában nem limitált freki-tartományú a .1 csatorna, azaz ugyan olyan teljes értékű, mint a többi.

    Ergó, ha komolyabb a vas, akkor az LFE-t is lehet vágni 80 Hz-en (szerintem kell is), vagy ahol engedi az elektronika és így szépen összehangolható, hogy melyik hangszóró melyik tartományban szóljon. Erről szól a basszus menedzsment. ;)

    Amúgy egyet értek, amit a kolléga kérdezett, az nem is javasolt beállítás szvsz.

    De be tudod bizonyítani az állításodat, ha elég nagy mintát veszel amerikai filmek hangsávjaiból és kielemzed, hogy meddig van bennük hang az 5/7 csatornán és meddig tartalmaz jelet a .1. Nem olyan nagy dolog szerintem, ha a program már adott, csak csinálsz egy táblázatot az eredményekből, aztán átlagolsz és lehet következtetést vonni.

    + Próbáld ki még azt, hogy egy film hangsávjából elkezded levágni, kiszűrni alulról a legmélyebb hangokat. Mondjuk kezdj 20-25 Hz-el és 5-10 Hz-es lépésekben ismételd meg felfelé haladva. Kíváncsi leszek, hogy mit fogsz hallani a közép és magas tartományokban. :K

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák