Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pazolini

    senior tag

    válasz rottenbull #133577 üzenetére

    Én is körbejártam a kérdést, mert a tervem ugyanez vagy majdnem ez.
    Plazmadiszkontban halottam 4 Pio "falat" gyönyörűen szólni quadrora írt zenével (Alan Parsons), viszonylag szűk helyen. Aztán "rá is fórumoztam" német és angol portálokon.
    Nem minden esetben ajánlják.
    Leginkább nagyobb tér (légköbméter) és sokcsatornás Hi-Res hanganyag esetén, amelyek esetén előfordulhat a hátsók frontokhoz közelire keverése mély hangtartományban is (7 csatorna fölött ennek inkább a SIDE surround helyén kellene lennie, a mi a hallgatási pozícióra majdnem merőleges), vagyis fontos lehet a teljes sávszél.
    Én két fokozattal erősebb frontokat tervezek ebbe a rendszerbe ugyanabból a hangsugárzócsaládból (ezekhez kerestem már eleve centert). 22nm-en üzemelem be, de egy éven belül 30-35 nm-es nappali kialakítása a cél vagy költözködés. Minden alá van rendelve a jobb hangzásnak természetesen. (:DDD - Csak vicc volt.)

    Szerintem nem ördögtől való ;] , s nem is felesleges pénzkidobás, bár esete válogatja... Csak mozira pl. totál felesleges, esztétikailag is szebben mutathat és praktikusabb is tud lenni az állványos megoldás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák