Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rootmin

    tag

    válasz hétalvó #137885 üzenetére

    Ácsi, ő a mágikus tápkábelek értelmét kifogásolta, amiről te beszélsz az tök más, nem illik keverni. :N

    Ezek aktív eszközök, és - a környező hálózat zajosságól függő mértékben - lehet is értelmük. Adott esetben nem is kevés...

    Igazán jó, tényleg szép szinuszt generáló invertert csinálni ugyan nehéz, de azért az árért, amit az ilyen kütyükért kérnek, gondolom megoldják. Tesztelni viszont nem nehéz, megfelelő mérőfejjel egy oszcilloszkóp mindent megmond róla, nincs woodoo, össze lehet mérni a falból jövőt és a generáltat. Aztán nyilván füllel is rá lehet menni, hogy a rendszeren a szebb bejövő szinuszból mit hallani (hallható változás így se biztos hogy lesz...)
    Veszel egy ilyen cuccot, rárakod a gyári 500 forintos IEC kábelt és jobb táplálásod lesz, mint bármilyen high-end tápkábellel. ;) Mondjuk drágább is.

    Mivel egy ideje rendszeresen teríted itt az igét, ezért muszáj megjegyeznem (mint ellenpólus), hogy egyébként az ilyen tápos madzagolásnak az önámításon kívül sok értelme nincs. SZVSZ, természetesen ;)
    Az, hogy valaki minőségi kábelből, extra átkötések nélküli, dedikált kábelt húz az óráig, esetleg betesz egy zavarszűrő trafót, annak több értelme van. Az áram útjának utolsó méterén a hájend kábel sem tud máshogy javítani: ha így van kimatekozva az induktivitása és a kapacitása, hogy viszonylag alacsony frekvenciájú törésponttal szűrje hatékonyan szűrje a magas frekis felharmonikusokat. Sok bulshitet olvastam már (a múltkor itt is volt linkelve valami borrúra) de ezt még nem. Pedig más út nem igazán van.

    Abban bízok, hogy aki nem tud az itteni (ellentmondó) véleményeken kiigazodni, de izgatja a téma, az nem lesz a saját pénztárcájának ellensége, hanem szerez egyet kölcsönbe, és kivakteszteli otthon.

    Ja és mielőtt nekem esik a hitgyüli: nem, nem próbáltam még 10 rugó fölötti kábelt, de ha egyszer eljutok hozzád, hétalvó, akkor viszek majd szar kábelt, hogy össze tudjuk hallgatni ;)

    (#137869) Patice Egészségedre! :D

Új hozzászólás Aktív témák