Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hm15

    senior tag

    válasz Dorian #144889 üzenetére

    < egyértelműen a hangdoboz egy rendszer minőségének legnagyobb meghatározója >

    Én is így gondolom, de hozzátenném, hogy megfelelően kialakított akusztikai környezetben. Minden más csak ezután jön. Ha pedig szóba került a haladó vagy kezdő gondolkodásmód. Ahogy én látom szemlélődőként, az utóbbi 3-4 évben a házimozi, mint tudományág és technológia többet fejlődött, mint az azt megelőző 15 évben.

    Létezett ennek a közösségnek is kezdő társadalma, akik képesek voltak haladó szellemben fejlődni, ma már vagy végleg eltűntek, vagy évi kétszer szólnak hozzá. Szerintem bevallanák, hogy nevetnének azon korábbi felvetéseiken, hogy kábellel akartak akusztikát hangolni, vagy a HDMI kábeltől megjött a kontraszt és szebbek lettek a színek. Tanultak, tapasztaltak és felültek a gyorsvonatra. Előre tervezik a szobáikat, kimérik, kezelik, képesek holisztikusan gondolkodni, :D megfelelő tudás birtokában nem a sallangban keresik a megoldást és előrelépést. Ma már matematikai képlettel meghatározható hangdobozok pontos elhelyezése környezetben számolva, mélysugárzó képletek léteznek, PC-ve lehet processzálni és mindennél pontosabban mérni, ismerik a forrás oldali lehetőségeket kép és hangminőség valós előrelépési lehetőségeit. Lehetne a végtelenségig sorolni.

    Aztán van aki ragaszkodik 15 évvel előtti berögződésekhez - mellette már elszaladt az a bizonyos vonat -, és egyre többször kell javítani, ahogy meg is teszed. Tévé technológiától házimozi komponensekig leragadtak egy szinten, és még mindig hiszik, hogy ami egykoron számított, ma már nem, vagy egyszerűen megcáfolódott, túlléptünk rajta. Ennek felismerése különböztethet meg haladót kezdőtől, nem pedig dogmatikus berögződések végtelenített ismétlése ódon tapasztalattal.

Új hozzászólás Aktív témák