Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dudee

    senior tag

    válasz -KP- #167449 üzenetére

    Sziasztok!

    Van egy kisebb szobám, amit kifejezetten házimozizásra tudtam kialakítani, projektoros, kifejezetten sötét, akusztikailag valamennyire kiépített.
    Itt most jelenleg egy 5.1-es hangrendszer van. A frontok korábbi sztereózásból megmaradt Tannoy M3 hangfalpár, míg a center/sub és hátsó pár egy belépő szintű Wharfedale dx-1 szetből valók.

    Készítettem egy 3d rajzot és egy méretábrát a szobáról, így láthatjátok, hogy most mi a helyzet.
    videó:
    [link]
    méretek:
    [kép]
    megvalósítás:
    [kép]

    Nem rossz a mostani kialakítás, de hozzáértőktől szeretném kérdezni, hogy láttok-e lehetőséget az 5.1 kiterjesztésére?
    Az 5.1.2 szerintem simán menne, a kérdés inkább az 5.1.4, esetleg a 7.1.4 lenne (ez utóbbi lehet overkill, bár a fotel nincs teljesen rátolva a falra).
    Dolby ajánlása szerint (2. ábra) a mennyezeti sugárzók max 55 fokot kell bezárjanak vízszinthez képest. Ez elől még menne is, hátul 5 fokkal sérülne ez az ajánlás, az még nem katasztrófa.
    Annyi még van, hogy mennyezet itt nem gipszkarton, tehát a besüllyesztés nem lehetséges.
    Viszont találtam egy ilyen hangsugárzót, amit kifejezetten erre a problémára találtak ki. Tehát ez -kinézete ellenére- nem atmos-enabled, visszaverődésen alapuló megoldás, hanem direkt.

    A kérdés tehát, hogy működhet-e itt szerintetek valamilyen bővítés? (persze a mostani hangsugárzókat lehet jobbra cserélni, de itt engem most elsősorban a setup érdekelne)

    Köszi szépen!

Új hozzászólás Aktív témák