Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dudee

    senior tag

    Bocs, kicsit megtöröm a lendületet egy tök más kérdéssel:

    Elkezdtem méregetni UMIKkal tényleg csak a magam szórakoztatására, amin egyszerű eszközökkel javítani lehet, azzal elbíbelődöm. Most első körben majd az alsó tartománnyal, ami a szoba méretéből és alakjából adódóan erősen korlátozottan lesz csak jónak mondható, de ez van. Legalább annyi 'előnyöm' van, hogy a pici szobaméret miatt és a felhasználói érdeklődés miatt nincs szükség arra, hogy több nézőpoziból is jó legyen hang. Szóval egy fotelre lövök, és kész.

    az alábbi kérdés lehet, hogy tök jelentéktelen dolog, és nem is kell vele foglalkozni, de azért hátha tudjátok mitől lehet:
    REW SPL méterével megnéztem a frontokat miközben AVRen bekapcsoltam a test tone-t (-30dB). REWben megjelent a 74.8-75.2dB körüli érték. Na mondom ez tök jó.

    Ugyanezt megpróbáltam úgy is, hogy a REW tone generatort használtam (speaker beállítás, pink noise), -30dB. AVR-t pedig 0dB-re állítottam (audyssey kikapcs).
    Ekkor viszont kb 78-79dB-t mértem.
    Laptop HDMI-vel van összekötve, hangkártyán hangerő 100-on.
    Tehát valahol a láncban van egy kis gain. Nem tudom számít-e ez egyáltalán, de úgy gondolkodtam, hogy ha már méregetek, akkor legyen lehetőség szerint pontos, de itt mégis van valami kis disznóság.

    Van esetleg ötlet?

    Köszi szépen!

Új hozzászólás Aktív témák