Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rp526

    aktív tag

    Nemsokára döntést kell hoznom, mert kezdik a tetőt, amiben a távoli jövőben lehet alakítanék ki egy dedikált szobát. A szoba oldalát a tetőt tartó székállások adnák, így ez meghatározza a szoba szélességét. A hosszúság adott, 6m. A szélesség pedig ahová leteszik a székállást. 3 verzió van a fejemben kb, amik a következőek:

    - Megcsinálom koporsósra, ahol a tető maga levág a szoba felső sarkaiból. Így maximalizálom a szélességet és a magasságot is, viszont nem tudom milyen hatással van az akusztikára, sok szenvedést okozna e majd a + ferde sarok, + hullámokat szórna minden felé.
    Ez vhol 4,2m széles, a csúcson 2,5m magas körüli szobát adna. A sarkoknál kb. 2m magasság.

    - Lenyomom a plafont, így max szélesség (kb. 4,2m) de vhol 2,1-2,3m körüli magasságot kapnék, ami elég karcsú és a jövőben ha lenne atmos.. eléggé megnehezítené gondolom.

    - Összehúzom a szélességet vhol 3,5m környékére és így kaphatok 2,5m körüli magasságot. Így az atmos jobban elférne, viszont vesztek a szoba szélességéből.

    Ti melyikre mennétek rá?
    Gyorsan összehoztam egy szemléltetést paintben, méretarány term nem jó :D :

    Illetve még egy kérdés.. ha székállások fogják adni a szoba fő tartófalát. Igyekszem már több helyen olvasott gumilapokkal elcsatolni amennyire csak lehet a tartószerkezetet.. de gondolom meg fogja remegtetni az egész tetőt? :((

Új hozzászólás Aktív témák