Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -KP-

    addikt

    válasz bteebi #181701 üzenetére

    Szerény véleményem az, hogy mind a 3 szobából lehetne mozit csinálni, de mindegyiknél más problémákkal kellene megküzdeni. A lépcsőknél viszont szerintem szükség lenne egy ajtóra, legalább annál az egy szobánál, ahol a lépcső és a mozi határos. Illetve ha a 2-es vagy 3-as számúba teszed a mozit, akkor azt az átjárót kellene befalazni, és egy ajtót tenni oda. A 240-es belmagassságot sem tartom tragédiának. Voltam több helyen, ahol simán jó volt az atmos ekkora belmagassággal is. Szóval nem kötelező az 1-es számú szobához ragaszkodni. Az hogy kettes kocka alakú, az sem tragédia, de valóban nem ideális. Mert így két állóhullámod kvázi ugyanazon a frekvencián fogja a szobád gerjeszteni. Erre a megoldás csak a multiszubos felállás. Kell a 2. klipsch szub és a Floyd toole féle javasolt felállást kell alkalmazni. Egyik szub első fal közepére, második szub a hátsó fal közepére. Utána pedig a lehető legtöbb mélyet ráírányítani a szubokra. De ez ugyanígy igaz mindegyik szobára.

    Nekem személy szerint az 1 nem szimpi. Ha ott lesz a kék és piros rész ami a szobába nyílik, akkor a képen csak az alsó falra tudod tenni a vásznad és egy kvázi 6,5*3,5m-es szobában a hosszú oldalra rendezkednél be? Nekem ez így a legkevésbé szimpatikus felállás. Ha azt a 100+140 centis ablakot befalaznád akkor arra a falra mehetne a vászon és berendezkedhetnél hosszában. De még akkor is baromira nem mindegy hogy hozod össze a hátsó mélyláda és a hátsó oldalsó surround szekciót. De gondolom ezt úgysem fogod megtenni. Úgyhogy én inkább mennék a 2-be vagy 3-ba.

    A 3-as számú a legkisebb, de annak az lenne az előnye, hogy nem lenne átjáróház. Egy hangáteresztő vásznas felállással simán faltól falig vetítenék kb. Egy vékony keretű vászonnal akár 290-295 széles képed is lehetne. Még valami. Dedikált szobába én nem is gondolkodnék 100" méretben. Gondolom átlóra gondoltál. Most tök mindegy, hogy 1-es 2-es vagy 3-as szobába rakod végül. A 120 a minimum. De ha befér, mehet a 150 is.

    Ami nem világos még, hogy a piros rész mennyire lesz tele? Mi minden fog oda bekerülni? Nem lehetne részben technikai helyiségnek felhasználni ha a 2-es számúba kerülne a mozi? Akkor pl. a végfokok vetítő a szobán kívülre kerülhetne és egy kis üvegen keresztül vetítenél be, mint egy igazi moziban. Ráadásul akármilyen hangos elektronikáid is lehetnének. Nem számítani mi mennyire hangos meg mennyi meleget önt magából.

Új hozzászólás Aktív témák