Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    válasz -KP- #181757 üzenetére

    Bocsi, ha kimaradt. A bal oldali falon egy ajtó és egy (140-es) dupla ablak lesz, a 72 és 90 pedig (jelenlegi) ajtóméretek. Azok ajtók is maradnak, bár a kb. 70-es helyett valószínűleg majd egy nagyobb lesz. (Korábban felmerült a lépcsőház odébb rakása, hogy az 1-es helyiség végig 460 széles legyen, de brutál munka lett volna, meg statikailag talán nem is kivitelezhető.) A bal oldalon lévő ajtó/ablak fixen megmarad (vagyis még majd be kell építeni, egyelőre még garázsajtó van az egyszerűbb közlekedés miatt), az mindenképp vitán felüli. Arra van a kert, mindenképp lesz arra kijárat. (Jobbra utcafront, "lefelé" a szomszéd pár méterre, oda megy majd a kültéri.) Nem csak arra az 1-es helyiségen keresztül lehet majd kimenni a kert felé, de valószínűleg a fő útvonal az lesz, mert a bal felső sarokban lévő, nem berajzolt szoba egyelőre fixen hálószoba, egy külön élettér lesz (a bátyámnak).

    A mozis használatot a kertkapcsolat minden látszat ellenére túlzottan nem fogja befolyásolni, napközben a gyerekeim miatt amúgy se tudnék filmet nézni. Szóval a használat szinte kizárólag az estékre fog korlátozódni, miattuk. Ami miatt amúgy részint pont nem is jó az 1, mert pont afölött lesz (eleinte) a gyerekszoba, a 2 fölött viszont csak a nappali lesz, szóval onnan nem lenne zavaró.

    "Valami ilyesmi nem lenne megoldható? Sárga rész lenne a technikai helyiség, ahova megy rackszekrény meg a vetítő, egy kb 70-80 centi széles rész elég lenne, mert pont a 2-es szobád felezőjével van kb. szemben, ha méretarányos a rajzod."

    Ez egy baromi jó ötlet! :R :) Elférni elférne, annyi, hogy pont a vetített falnál a jobb sarok felé van egy bukóablak, bár az egyrészt sötétíthető, a vászonba meg szerintem nem zavarna be. A rajz méretarányos, egy négyzet 10 cm.

    "inkább tegyél fel a plafonra kis mélységű hangsugárzókat. Bár nem írtad milyen hangrendszered van, illetve hogy mit tervezel."

    Valószínűleg a surroundokkal és az Atmos hangszórókkal az lesz, muszájból. A szett pedig 2 db trapéz alakú, kisméretű Dali ALTECO C-1 Atmos hangsugárzó, 2 db B&W 683 S2 front, 2 db Klipsch R-115SW szub (eredetileg egy B&W ASW610-es volt hozzá), B&W HMT6 S2 center (vagy 61? mindig keverem), és 2 db B&W 685 S2 surround (most még). Ezek közül persze idővel bármelyik változhat majd, de egyelőre ezek vannak. Én másokkal ellentétben eléggé szeretem a Klipscheket, szóval lehet, hogy majd idővel lecserélem a B&W-ket a moziszobában, a B&W-k pedig mennek fel a nappaliba, esetleg a szülői hálóba.

    [ Szerkesztve ]

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák