Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz Gigi01 #22805 üzenetére

    Üdv.
    Nekem volt Panasonic SA-HE 80-as erősítőm. Megvettem újként 80 ezerért. Aztán eladtam 20 ezerért. Pont annyit kaptam érte, amennyi különbség volt a Panasonic és a Yamaha erősítő között. Egy Yamaha RXV 495-ös (vagy 492-es, nem emlékszem pontosan) simán jobb annál a sorozatnál. A Panasonic gyenge dinamikával és félhangerő feletti 0.5% torzításával sikeresen haza tudja vágni a mozizás és a zene hallgatás minden szépségét. Majdnem olyan szinten gyenge, mint a Sharp hifim volt anno (beépített DPL dekóderes volt, össze raktam 4.0-ba egy sztereó erősítő segédletével)
    Add el, vegyél helyette ugyan annyiért egy használt Yamaha erősítőt (akár az RXV 495-öst, vagy 492-est), a dobozokat hagyd meg és meg leszel elégedve a változással :)
    Dobozok hasonló illetve alacsonyabb szintűek vannak a már említett erősítő mellett (rokonomnál van), Yamaha szub helyett Magnat van, tehát az sem igazán jobb, mégis kellemes (az én mércémmel nézve) hallgatni azt a rendszert, a Panasonic erősítőm pedig SOHA meg sem közelítette azt a szintet.
    Nagy előre lépés lesz, személyes tapasztalatból mondom, volt nálam a Yamaha erősítő a Panasonic helyett, ugyanazon hangfalakat hallgatva mintha sztereóból váltottam volna DD hangra, a hiányzó-torzító mély hangok elő bújtak...mindegy nem részletezem tovább.
    Valaki még írta, hogy neki is van egy hasonló Panasonic-ja. Neki is szólnak a fenti sorok.
    U.i: Ne válts bögre szettre, meg fogod bánni, csak erősítőt cserélj! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák