Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz mp54 #29961 üzenetére

    Olvasva a "cuccod" adatait, talán még jobb is mint az én rendszerem komponenseinek adatai. Így, minden "behatóbb" ismeret és meghallgatás nélkül, nemigen tudnám a tuti megoldást.
    Eddigi tapasztalataimból kiindulva, talán a helység akusztikai paramétereinek, vagy a hangsugárzók elhelyezésének módosítását tudnám felhozni, mint szűk láncszemet....
    Rengeteget próbálkoztam a hangsugárzók elhelyezésével, és a nappali szobát, nem zenehallgató kuckóvá varászló akusztikai megoldásokkal. Még mindig lenne min változtatni, de (noha a feleségem igen megértő) kompromisszumot kell kötnöm.
    Talán, elég élénk a fantáziád, hogy elképzeld: amikor egy-egy délután, a feleségem még dolgozik, mi mindent meg nem próbálok egy egy akusztikai hangelnyelő szivacs tábla, vagy éppen vastagabb pléd felfüggesztésével, elhelyezésével, hogy megfelelőbb hangképet kapjak! :Y
    Mindenesetre, annyit sikerült már kísérleteim alapján definiálni magamnak, hogy fantasztikusan sok múlik a hallgató helység akusztikáján!
    Ugyanezt a "procedúrát" , lépcsőfokot, megjártam már az összekötő kábelek, hangfal és tápkábelek cserélgetésével is. Szeretek kísérletezni, és mindezt szívesen is teszem, mindaddig, amíg a magamnak tett ígéretemet be tudom tartani: amíg le tudok ülni úgy a rendszeremhez, hogy CSAK zenét hallgassak, és ne a hangot kritizáljam, addig továbbra is szívesen "experimentálok"!
    Lehetne erről a témáról rengeteget beszélni, ami néhány fórumtársam látogatásakor (vagy én megyek el hozzájuk), már számos alkalommal meg is történt, de az itt és hasonló témájú fórumokon olvasható post-ok, csak mint irányadó ötletként szolgálhatnak. A hallgatózás, és az ott tapasztaltak megbeszélése a leg járhatóbb út az felé, hogy az adott rendszer és az egyéni ízlés által adott lehetőségek keretén belül, mi mindent lehet elérni. Persze, az adott célok, elvárások, mindenkor a meglévő anyagi lehetőségek közé kell, hogy szoruljanak. Amíg a fentebb írt paramétereket és kritériumokat be kel, be lehet tartani, addig az ilyen jellegű "kütyüzés" :D is remek szórakozás!
    Egyáltalán nem titulálom magamat hozzáértő, audiofile adottságokkal megáldott személynek! Inkább az egész mondanivalóm végső konklúziójaként mondanám: azért is kell tanulni, tapasztalódni (és ez nem csak a Hi-Fi re érvényes) egy -egy "szakterületen), hogy rájőjjünk arra, mennyi mindent nem tudunk még!
    Ha a zenei hang és színpad minősítése a cél egy - egy hallgatózás alkalmával, talán az is felmerülhet kérdésként: tudja-e mindegyik (ilyen minősítésre önjelölt) kandidát (aki egyébként szereti a zenét), hogy mit kellene, mit volna jó meghallania?
    Bocsi, ha hosszúra sikeredett a post-om, akinek esetleg unalmas és semmitmondó lenne, az nézze el nekem, és "lapozzon" tovább!

    Látom, mennyien "megelőztek" :) ! Pörög a topic, vagy csak az a baj, hogy én most dolgozom.... :D

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák