Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paler

    aktív tag

    Hali all !

    Van egy problémám, amihez kikérném a segítségeteket. Adott egy 4x4,4m-es szoba ami a falak mentén bútorokkal van határolva. Lassan a házimozi berendezéseim is összejönnek, de a hátsó szekcióval gondjaim vannak. Egyszerűen nem tudom hogy mitévő legyek. Úgy gondolom hogy sima hátsó hangfalak nem jöhetnek szóba, mert ahonnét a vászont nézzük az a ülőgarnitúra teljesen rajta van a hátsó falon. Tehát nincs semmi tér a fal és köztem. Esetleg annyit tudnék tenni, hogy ha filmet nézzünk, akkor arra az időre előre tudom húzni az ülőgarnitúrát kb.70-80cm-rel. De gondolom az sem lenne elég egy előre sugárzó hátsó hangfalhoz. Akkor jött képbe a bipol/dipol sorround hangfalak. Az általam választott szetthez van is dipol háttér, de ennek is a elhelyezésével vannak gondjaim. Mivel ezt az oldalsón falakon kellene elhelyezni a leírás szerint. Csak hát nálam az egyik oldalon a fal előtt szekrénysor van, így ott nem tudom a falra felhelyezni. De most abba gondolkodom hogy feltenném a szekrény tetejére, ami 2 méter magas. De a hangfal manuálja szerint is kb.2m magasságba kellene felpakolni, és mivel a szekrény is 2 méter magas, gondolom hogy ez nem lehet annyira gond.
    Erről kérném ki nektek a véleményeteket, hogy szerintettek jól gondolkodom-e, jó lenne-e ez a megoldás. Csináltam egy méretarányos rajzot a szobáról, hogy könnyebben átláthassátok hogy miről is van lenne szó. Illetve feltettem a hangfal manulájából is egy képet, hogy miként ajánlja a dipol hangfalak elhelyezését. A rajzon szereppel az előrébb helyezet üléspozíció (B verzió) is, mint alternatíva.
    Erre várnám a javaslataitokat és véleményeiteket, persze ésszerű határok között.

    JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

Új hozzászólás Aktív témák