Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robi-k

    őstag

    válasz bajnokpityu #68404 üzenetére

    Ezt mire alapozod? A felsőbb (régebbi) Denon AVR-ben használt AZ4580 MTR-E tip.op erősítő egy jó "átlag" kis zajú erősítő, aminek csak egy előnye van -nagyon olcsó, minden más paramétere nem igen biztató (lsd. gyári adatlap).
    Egy bolti 2000$ eladású készülék önköltsége közel 150-200$, tehát egyszerűen a gyártó (azaz a vezetőség) nem fogja megengedni, hogy 5 centes IC helyett közel 5$ IC-t alkalmazzon a mérnök (nagykerár), amikor ebből az IC-ből ráadásul több darab is kell egy készülékbe. Amúgy op. csere (és néha mellé a DAC csere is) egy igen sikeres módszer arra, hogy a mérnök által kényszerből alkalmazott "szűk keresztmetszetet" megszüntessük, nagyon sok DIY fórumon foglalkoznak ezzel a "tuninggal" sikeresen. Az, hogy a Te esetben nem tapasztaltál számottevő eredményt, nem jelenti azt, hogy másoknál ez az IC csere ne hozna eredményt. Ez kb. olyan, mint a hangfalkábel/tápkábel téma, van akinek pozitív eredményt hoz a minőségi csere, és van, akinek nem :)
    De ha megjöttek az alkatrészek és megcsináltam a saját erősítőmön az átalakítást (már csak egy speciális TO-99 -> SOIC átalakító IC panellre várok), szívesen felajánlom, hogy egy nem átalakított, hasonló kategóriájú erősítővel hasonlíttassuk össze egyik fórumtársunknál :K

Új hozzászólás Aktív témák