Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • enricotoxic

    tag

    válasz Vikthor #85208 üzenetére

    Viktor, próbálj ki egy komoly 5ch végfokot, a jelenlegi hangfalaiddal is hallani fogod a különbséget. Azt gondolom, hogy sokkal nagyobb előrelépés lenne a végfok, mint egy másik szintén feslőkategóriás integrált HT erősítő - természetesen a ráfordítás sem 20e lenne, hanem min. 10x annyi -. Az erősítőd nagyon jó cucc, egy hasonlóan jó erősítő nem biztos, hogy előrelépés lenne vagy nem olyan mértékű, mint amire esetleg számítanál. Kíváncsi lennék, hogy vakteszten hány aktív hifiző tudná megkülönböztetni a 4308-at a 4310-től, pláne azt, hogy melyik a jobb. És a jobb is egyéni preferencia, de egy komoly 5ch végfok egyértelműen jobb eredményt hozna. Én azt gondolom, hogy a legnagyobb előrelépést a power amp hozná, nem a hangfalak cseréje. Egy komoly végfok meglepetéseket okozna a mostani hangfalaiddal is:)

    Természetesen még sok terület van ahol javítani lehet: forrás készülék csere, hangfalcsere, komolyabb kábelezés (táp, interconnect, hangfalkábel, elosztó), jó installálás. A megfelelő elrendezést sokszor az teszi lehetetlenné, hogy legtöbbünknél a nappaliban van a mozi és nem lehet ideálisan elrendezni a dobozokat. Pedig a telepítéssel lehet ingyen javítani a hangon. Illetve azt látom, hogy sokan elhanyagolják a forráskészüléket.

    Most én is ebbe az irányba megyek, előfok és végfok. Azért, mert egy igazán jó végerősítőt nem kell lecserélni, csak az előfokot és a forrás készüléket. Szóval csak egyszer fizetsz ki sok pénzt a végfokra és nem buksz minden cserénél egy marék pénzt.

    Sorry, hogy ilyen hosszú lett.

Új hozzászólás Aktív témák