Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • enricotoxic

    tag

    válasz Dorian #88809 üzenetére

    "Viszont azt látom, hogy nagyon hifi-szemszögből nézed a házimozit:"

    Igen, a hifi a nagy halmaz, azon belül van számtalan halmaz és részhalmaz: stereo, home theater, vinyl, high-end... Azért nézem hifi szemmel, mert vannak hangsugárzók, elektroakusztikai berendezések, kábelek, akusztikát befolyásoló kiegészítők. Az igaz, hogy egy olcsó sztereó rendszer árából egy nagyon olcsó házimozit lehet összerakni, ahol sokkal kevésbé jönnek elő a differenciák, de nem gondolom, hogy erre céloztál. Mozinál a kép is picit elveszi a figyelmet a hangtól, de mozinál is fontos hangreprodukció minősége. Különben elegendő lenne a TV hangszórója vagy egy fröccsöntött házimozi. Más a filozófia, de a cél ugyan az.

    Forrás készülék lehet sok féle, konkrétan céleszközre, "okos" BD-re gondoltam.

    "Mozinál (koncertnél) vannak ugyan különbségek köztük, de jelentősen kisebbek, mint az a hifiben megszokott. Kevesebb választék is van, és kategórián belül nincsenek eltérések hangminőségben."

    Minőségi elemekből kell felépíteni a rendszert és lesz/van különbség. Hogy érted, hogy kevesebb a választék? Én óriási különbségeket hallok.

    Egy kábel befolyásolja a hangot, de egy készülék nem? Egy forrás készülékben történhet digital-analóg átalakítás, jelkondicionálás, jobban hatnak rá rezonanciák, interferencia. Ez olyan mintha, azt mondanád, hogy egy mozi erősítőre rádugsz HDMI-n egy 19e forintos Sansung BD lejátszót, majd ezután egy Oppo BD lejátszót és ugyan olyan lesz a hang, azért mert a DAC az erősítőben van, ill. ott történik a dekódolás. Vagy olyan, mintha azt mondanád, hogy két eltérő forráskészülékben, ha ugyan az a DAC és a multi analóg kimenetet használod akkor a hang ugyan olyan lesz. Lehet, hogy nem jól értettem?

    (#88815) Sanci38

    Egyetértek.

    (#88788) devil-k

    "Viszont van az a dolog, amikor egy megfelelő minőségi eszközt illik kiszolgálni"

    Egyetértek, amit írtam nem mond ellent ennek.

    (#88792) Tamoo

    "Én 99%-ban egyetértek azokkal amit leírtál."

    Örülök, kíváncsi vagyok az 1%-ra. Leíród?

Új hozzászólás Aktív témák