Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    Sziasztok!

    Noob hozzászólás a "mit válasszak" típusból :) Most cseréljük le a 24"-os monitort projektorra, és gondoltam hogy a hangban is feljebb lehetne lépni.
    Hosszú ideig egy 5.1-es Genius fadobozos szettet használtunk, aztán cseréltem egy ismerősömtől vett Sherwood A1 1110 4.0-ás erősítőre és hozzá két Mc Crypb BB 1080 II hangfalra. Ezek nagyon furán szóltak, de 15k ért szerintem még így sem volt rossz választás.

    Mindezt HTPC-ről hajtom, alaplapi hangkártyával. A szoba egy 10x4.5 méteres nappali-hall 3,05 m-es belmagassággal aminek az egyik felében van a "mozisarok".

    Amit szeretnék: 50k alatt elindulni egy jobb minőségű házimozi rendszer felé. Tudom hogy minden ponton vérzik a rendszer, így szépen lassan minden elemét lecserélném. Első lépésben arra gondoltam, hogy új erősítőt és két hangsugárzót szerzek.

    Az egyik alternatíva hogy veszek 40k körül egy használt erősítőt, és utána két hangfalat ami valahogy szól, átmeneti használatra, esetleg kisebb teljesítményűt, először bekötve front-nak, aztán ha lesz pénz két rendes front hangsugárzóra, akkor hátra vinni surround-nak. Vagy megvenni egyetlen centert.

    Egy ilyen csonka rendszer mennyire élvezhető? Mekkora előrelépés mondjuk egy 20k-s PC-s aktív 2.0-ás hangrendszerhez képest?

    A másik lehetőség egy nem HDMI-s erősítő, de akkor a DA átalakítás jó ideig marad az alaplapon, meg azok a gépek elég régiek. Egy ilyennel szemezek: http://hardverapro.hu/apro/onkyo_tx-sv373_es_d-205f

    Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák