Hirdetés

Aktív témák

  • defiant9

    tag

    válasz BBéci #11031 üzenetére

    Véleménye szerint aminek van egy bemenete és egy kimeete ahol ráadásul ugyanolyan a villamos jel mérhető, az egzakt módon össze is hasonlítható. Valami hasonló méréssorozatot várnék el a kábelekre is:
    stereophile
    Itt egyértelműen látszik hogy nem ugynaz a jel van a bemeneten mint a kimeneten.
    Ez egyénként kimérhető kábeleken is mivel nem tisztán ohmos összetevőjuk van hanem kapacitív illetve induktív is, azonban pár méteren elhanyagolható ez a hatás ilyen frekvenciákon.
    Ha láthatóan erősítőn 1000x jobban torzul a jel akkor minek foglalkoznék a kábel ezreléknyi hozzáadott hibájával? Hogy a hangfalról ne is beszéljek, ott egyébként elfogadom a "vájtfülű" hozzáállást mivel a hangszóró nem négypólus életszerű alkalmazásban, laborban 1-2 dolog kimérhető, de az látszik hogy egy bemenő jel és sok-sog rezgő levegő molekula közt nehéz számszerűsíthető korrelációt képezni.
    Az meg hogy a jelforrás a legfontosabb mert anélkül nem tudok zenét hallgatni filozófikus megközelítés, ugyanúgy nem tudsz zenét hallgatni ha 1cm-el rövidebb a hangfalkábeled a kelleténél, vagy épp lenyomta valaki a biztosítékot.

Aktív témák