Hirdetés

Aktív témák

  • bajnokpityu

    félisten

    válasz imibogyo #1382 üzenetére

    mákod van,ezeket pont jól ismerem.

    a xarus az a közvetlen (külsőleg átdolgozott) utódja a Valdusnak.szal nekem a 4000es van (többek között). hát 9-10 éve vettem,meg is látszik a választásomon.akkoriban kizárólag rock,metál zenéket hallgattam.arra jó,sőt,arra legjobb.120Hznél kiemel a doboza,emiatt a gitárok,lábdobok hangja olyan lesz mint élőben,koncerten.a gyári magasa csapnivaló.még a kategórián belül is,és emiatt 3 éve egy visatonra cseréltem ezt az alkatrészt(irdatlan mák,mert mind méretre, mind hangtulajdonságokban tökéletesen illik a dobozba,és 3-4 ezerből megovlt a pár),és azóta közmegbecsülésnek örvend,és azoknak aránylag white fülűeknek is bejön,akiknek előtte nem.
    alapvetően úgy készült(nyilván rájátszottak), hogy kisebb térfogatú dobozba tették bele a 20as mélyeket(a középső darab mélyközépként funkcionál,megkapja a teljes sávot),mint amekkora szokás.többek között ezért is emel ki a mélytartomány közepénél.
    szóval agressziv modern zenékre(tüctüc is) mai napig az egyik legjobb választás.jazz,klasszikusra viszont fejeltős.könnyű elhelyezni,akár falig,akár szoba közepére teheted, szinte semmit nem változik a hangja.
    ha abban gondolkodol, hogy az 5000eset veszed,és akkor hátha megúszod a mélynyomót,akkor ez nem fog működni.nem megy mélyebbre,csak még jobban kuszálódik a mélytartomány.egy kellemes zárt subládával igen telt mégis gyors mélyei lesznek.pl a heconak voltak ilyenjei,jó áron.

    a JBL szerintem egyetlen paraméterében jobb a xarusnál.nem emel ki sehol,de szürke a hangja(nincs bántó hibája,de élvezni a zenét sem lehet rajta),de sajnos ráadásul finomság sincs benne.mint a JBLekben általában :)

    ha finomabb zenéket hallgatsz,akkor a xarus áráért kb megkapod az uj wharfikat,asszem a cristal v mi a neve,azok viszont ebben az alsó kategóriában általános zenére meglepően jók.

    a denon 1306 a legócsóbb denon,és hát árához képest rendben van, de egyik emlitett wharfit sem tudja kihajtani(a xarus mélyei fél centiket simán ki tudnak mozdulni egy komolyabb erősitővel).2xxxes szériái jók a denonnak. ráadásul van előerősitett kimenetük is,emiatt nem kell dugdosni, ha zenei DVDt akarsz nézni.(fél millás házimozi erősitők nem okoznak akkora élményt zenénél,mint a 70rugós sztereok)

    eladó Kawasaki j300 robogó

Aktív témák