Hirdetés

Aktív témák

  • canniball

    nagyúr

    válasz bajnokpityu #1655 üzenetére

    [OFF]

    "remélem tetszeni fog,ha már ennyit szivtál vele"
    És a szívásnak még nincs vége: mikor kitoltam a vevőszolgálatra gariztatásra azt mondta az ott dolgozó (egyébként nagyon kedves) úriember, hogy a garijegy miatt ne bontsuk ki a dobozt, a közeljövőben bármikor visszamehetek a garicetlivel és lepecsételik. Itthon kibontottuk a hangfalakat és sem magyar leírás sem garilevél nem volt a dobozban... Ráadásul a szoba méreteit is rosszul saccoltam: rövid lett a rear hangfalakhoz a kábel, azt is ki kell még egészíteni egy újabb darabbal.
    Erről jut eszembe: egyszerű sodort rézkábelt tudtam venni átlátszó műanyag gumi borítással (fronthoz 2,5-est, hátra és középre pedig 1,5-est ajánlott a srác), ezek a kábelek mennyire érzékenyek? Vihetem egy kábelsínben UTP-vel és coax kábellel?

    Aztán mindjárt a bekötésnél is gondban voltam a hangfalak "bi-wireable crossower panel with four terminal binging post" tulajdonsága miatt. (Mivel jobb ez egyáltalán, mint a "szimpla" bekötés?) Ebből kifolyólag a "Standart connections" rész sem olyan egyszerű: míg a hangfalakhoz kapott manual szerint a frontot így kell bekötni:

    addig a netről leszedhető pdf szerint így:

    Ugyanígy a centernél a papír szerint így:

    míg a pdf szerint így:

    Tegyen igazságot az ember... :W

    "sztem ma már mind árnyékolt."
    Csak azért gondolom, hogy ezek nem, mert míg a centernél külön kiemelték, hogy az az, addig a többinél szó sem esett róla.

    "bajt amugy nem nagyon csinálna"
    Korábban jártam már úgy, hogy mivel a TV tetején tartottam a videomagnót a kép felső része "elromlott" (már nem emlékszem pontosan mi volt a baja). Persze a videót leszedve egy idő után helyreállt, de sok nap telt el addig. :B

    "a Heco pl olcsón nagyon szép hangú és jól illeszthető zárt subokat gyárt."
    Tudnál konkrét példát mondani? Vagy legalább nagyságrendet. Egy hirtelen rákereséssel 50k-s Heco subot találtam legolcsóbban. Vagy ez az olcsó kategória?
    Volt a Warfi szett mellett egy hozzá (legalább is színben) passzoló sub is, de az +40k lett volna, annyit nem akartam még otthagyni...

    [/OFF]

    Mod.: amikor megvettem az erősítőt azt mondta az eladó, hogy még jó darabig ne hajtsam meg fullra (és ha jól emlékszem a hangfalakra is igaz ez). Ez a hangerő skálázás viszont nekem újdonság (a music centerem 0-ról indult felfelé, negatív értékkel még nem volt dolgom)... Mi az az határ, ameddig a bejáratós időszakban is gond nélkül tekerhetem?

    [ Szerkesztve ]

    https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Aktív témák