Hirdetés

Aktív témák

  • Ti4x

    aktív tag

    válasz BBéci #22534 üzenetére

    Így van, ez a volt a "nemtudom" részem. Lehetne adni normálisan a nemtudás ellenére egy képet a házimozizásról az embernek, érted? Pontosan ez a lényege a felvilágosításnak. Téves információk ellenére ésszerűen kijavítani a másikat. Ha valaki nem tud valamit, nem lecseszni kell egyből érte. Itt egy kicsit el van szállva magától pár ember. Ők nem voltak képesek adni. A többiek igen.

    "Max 50 ezer forintot áldoznék rá, úgy gondoltam, ha már vásárolok, akkor egy komolyabbat szeretnék venni, ami szépen szól." - Fogalmam sem volt arról, hogy mi a helyzet... Ezzel is azért támadsz, mert nem tudtam. Arról már nem is beszélek, hogy a boltokban 20-30 ezer forintért is lehet kapni 5.1es házimoziszettet erősítővel, DVD lejátszóval. Ha ebben az esetben azon gondolkodom, hogy veszek mondjuk 50ért egy Sonyt, akkor elektronikai cikkek közt általában teljesen jól gondolkodom. Ezeket látva szerinted honnan a fenéből vettem volna, hogy hogy érdemes egy ilyen rendszert kiépíteni? Ha 20-30ért kapni egy komplett noname-et a boltban... Ezért nem értettem.

    "Én mondjuk mindíg kételkedtem benne, hogy megér 100at egy hangrendszer..." - Igen, rosszul fogalmaztam. Tudom, hogy megér bizonyos esetekben, például zenekarnál, diszkóban, stb., ezt csak a házimozi rendszerekre értettem. A szobába, filmnézésre tényleg nem értettem, miért ennyit kiadni. Fel lehetett volna világosítani szebben.

    "Miben más, mint mondjuk egy 50e forintos? Mennyivel nagyobb az élmény? Csak azt nem értem, hogy egy 50ezres rendszer miben különbözik egy 120ezes között." - Tényleg fogalmam sem volt, hogy ennyit számít az ár és ekkora különbség van egy ilyen kis teljesítményű rendszernél, ami a szobába való filmnézésre... Ezért hívják 'házimozi' szettnek. A lentebbi linkekben el is mondták az észérveket, hogy miért.

    "Használtan vette jó áron 70ért csak az erősítőt. Ennyi pénzt kiadni..." Tényleg sok volt érte az én szememben. Ez nem leszólás, felőlem mindenki azt vesz, annyit költ, amennyit akar. Szabad az akarat.

    Lehetett volna szebben is felvilágosítani, nem pedig adni itt a faszagyereket, hogy "be sem akarok szállni a játékba". Még azt sem tudtam, mibe kellene beszállnom, mert képtelenek voltak egyesek elmondani nekem.

    Tudod, miből tudtam meg? Például ezekből az építő jellegű hozzászólásokból : http://prohardver.hu/tema/hazimozi_erosito_milyet_melyiket/hsz_22446-22446.html
    http://prohardver.hu/tema/hazimozi_erosito_milyet_melyiket/hsz_22453-22453.html
    http://prohardver.hu/tema/hazimozi_erosito_milyet_melyiket/hsz_22467-22467.html

    Ők nem voltak elszállva maguktól és átadták a tudást. Köszönöm. Őutánuk már meg is fogott a téma annyira, hogy foglalkozzam vele komolyabban és gyűjtsek még ha "csak" egy 120-150 ezer forintos szettre is.

    [ Szerkesztve ]

    nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...

Aktív témák