Hirdetés

Aktív témák

  • Dassler

    őstag

    válasz szacsee #2561 üzenetére

    A jövőbeni nappali miylen méretelosztású lenne? Csak azért, mert a 7.1-nek úgy lenne értelme, hogyha hosszúkás a helyiség, és az egészet hm-re akarod használni, tehát mondjuk 8x4,5 vagy ilyesmi. Már 7x5-nél is jobban jársz az 5.1-el, mert normális hangfalakkal a 7.1 nagyon zsúfolt lesz, már hangzásilag.
    Példa kedvéért nekem is egy 35nm-es nappalim van és már sztereóban is nagyon beszólja a rendszer (Yamaha RX-V1800, Polkaudio RTi A7, A3, CSi6), pedig galáriás kb 150-160 légköbméterről van szó. -20 fölé még az életbe nem tekertem, pedig +50-ig lehet.
    Az általad írt 2 erősítőben 400W körüli tápok vannak, Tehát 7 hangcsatornával számolva 75-80%-os hatásfoknál (ami elég optimista) kb 40-45W csatornánként. Nagyjából ennyit tudnak, hangfal függő, hogy elég-e. Pl. egy Polk vagy JBL doboz jobb szereti, ha van mögötte kraft, de egy Rubicon nem igényli annyira a wattokat.
    A hangflalknál nem rizsa ez a watt dolog, a tartós ill. max terhelhetőségüket adja meg. Erősítőknél viszont annál inkább rizsa.
    A két japán közül a Pio kicsit sterilebb hangzású a Yamaha az új termékcsaládból van, még nem hallgattam meg, de ha olyan, mint az 1800/3800-as, akkor igen kellemes hangzású (nekem 1800-as van). A Marantz nekem anyira nem tetszik azért az árért, abban az árfekvésben nálam a NAD a favorit. De ez mind az én véleményem a tapasztalataim alapján.
    7db ilyen videoton hangfal? :) az aranyos, bár nem kimondottan házimozira lettek kitalálva, hanem sztereora.

    Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Aktív témák