Hirdetés

Aktív témák

  • Dassler

    őstag

    válasz Il Dottore #2952 üzenetére

    Na, akkor azt hiszem, kaptál valami képet, miylen különbség van hangfal és hangfal között, és bizony nem árt megfülelni vásárlás előtt, ha otthon ugyan 100%, hogy nem olyan körülmények között fog szólni, mint a boltban, de azért valami kialakul az emberben.
    Madzag: mit miylen messzire kell elvezetni? Csak a hangsugárzó kábelek érdekesek számodra?
    Hátulra a távolságtól függően 10m-ig sztem elég egy 2,5-ös réz madzag (kb 300 HUF-tól kapni), annál messzebbre érdemesebb lehet vastagabb (4-es, kb 7-800 HUF)). Pl egy sztem ár/minőségben elég jó a Neotech 1007-ese 500Ft/m körüli áron szerezhető be. Előre és a centerhez ugyan olyat használj - hangszínkép végett, mivel filmezésnél ezek eléggé együtt dolgoznak -. A frontokon valszeg zenét is hallgatsz sztereo-ban, és térhangzásúra kevert audio cd-ék esetében is a hang jórésze előről érkezik, ide érdemesebb lehet kvalifikáltabb madzagot használni - VDH, QED stb - saját tapasztalat alapján ár/minőségben én pl a QED Silver (XT) sorozatát tudnám ajánlani, 2500 körül van métere. Mélyhez teljesen jó választás 441SM (Neotech szintén) 1300 Ft/m körül beszerezhető - sztem felesleges drágább - összekő kábeleknek meg valami jobb fée HDMI (kb 5-10k közötti árom amik vannak 2-3m-es kiszerelésben) Sztereohoz a KHS-441-es sztem elég jó 1000Ft/m kb. Meg persze a mindenféle dugszok a madzagok végére. Nekem is ez a kábelfelhozatal itthon nagyjából.
    Amúgy tényleg hallani kábelek közt is különbséget, egyik unalmasabb hétvégémen szórakozgattam ezzel, és tényleg másképp szól ugyanaz a hanganyag. Sztem ennél többet áldozni madzagokra nem feltétlen éri meg, átlagos felhasználóként, viszont a kinézett rendszered azért megérdemel egy kicsit jobbat :) bár embere válogatja. Nekem ezek vannak ,amiket fennt leírtam, próbáltam jóval drágább és olcsóbb madzagokat is, nekem ez elég.

    [ Szerkesztve ]

    Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Aktív témák