Hirdetés

Aktív témák

  • Vidala

    senior tag

    válasz TazLeacher #32446 üzenetére

    Azért tettelek rá, mert erősen kapcsolódik a két hsz egymáshoz.

    Lehet nehéz megérteni, és cinikusnak, irónikusnak, sőt ezek szerint akár sértőnek is tűnik a véleményem(ünk), de higyjétek el, nem annak szánom(juk).

    Hirtelen nem tudok jobbat, mint egy két újabb példával előhozakodni:
    - Sajnos konkrét tapasztalat, hogy segítséget kérnek a fórumban, mert elromlik a DVD olvasó egy ilyen szettben (nem ritka eset), és szeretnék egy külső DVD lejátszóval kiváltani, mert a javítás drágább. Legtöbbször csak egy analóg sztereo bemenet van rajtuk, amiből már sosem lesz rendes 5.1. Tehát kuka = pénzkidobás. Egy újabb hasonló szettnél már ott tartunk, hogy annyiból újonnan is van amit egész jó szívvel ajánlunk, használtan pedig már egész értelmes dolgok köhetnek ki belőle.
    A konkrét LG-re visszatérve kiemeltem, hogy van rajta optikai bemenet, amivel megoldható egy külső lejátszó csatlakoztatása, ami rendes 5.1-es hangot eredményez.

    - Saját példám: mielőtt megvettem a jelenlegi, és eddig életem első rendes HM szettjét, volt egy-két music centerem, meg számítógépes bögreszettem, de akkor se tartottam őket jónak. Aztán meghallgattam egy pár ilyet, és eszembe nem jutott ilyet venni. Borzalom hangképük van. Pedig nekem sem volt induláskor sokkal több pénzem, Viszont inkább gyűjtögettem, és tájékozódtam, többek között ilyen fórumokon, meg teszteket, meg a füleimmel hallgatózva.

    - A mai világban rengeteg ipari hulladékot adnak el a gyártók sikeresen, szép színes szalagokkal átkötve. Nézz körül bárhol. Mondjuk kerékpár: egy kicsit is hozzáértő ugyanilyen véleménnyel van egy 30-40K-s Tecsós bicóról, mert az egyszerűen széthullik igen kevés használat után is. Ott is kb. 100K az alsó határ, amire a kerékpár címke jó szívvel ráaggatható.

    Ezért nem kell megsértődni. Az egy sajnálatos tény, hogy sok embernek igen szűk keretből kell gazdálkodnia! Viszont én mér ringassam álomvilágba, hogy milyen faxa cuccot vett a pénzéért, mikor nem az. Ráadásul 1-2 éven belül legalább annyiba fog neki kerülni, mintha egyszer megfizetett volna valami minőséget. Ezt már édesanyám is megtanította nekem, pedig akkor még nem volt házimozi.
    "Olcsó húsnak híg a leve!"

    CoVboy Forever!

Aktív témák