Hirdetés

Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz medvezsolt #35829 üzenetére

    "Sajnos olyan házimozit nem nagyon lehet kapni ami lejátszó nélküli."

    Ezt a mondatodat szerintem gondold majd át még egyszer. :) A komponensekből összerakott IGAZI házimozi, az pont ilyen., csak nem ennyibe kerül.

    A lényegre térve:

    A TV-den optikai (digitális) hangkimenet van, analóg nem. Ez arra szolgál, hogy egy optikai bemenetes készülékre rá tudd kötni. Ilyen egybeszetteknél is van olyan, amin van ilyen bemenet. Ilyet keress inkább. Az megint kérdéses lesz, hogy a TV-d az optikain keresztül milyen hangot tud kiküldeni. Gyanús, hogy csak sztereót, ha szerencsésebb vagy akkor 5.1-et, abból is csak Dolby Digital-t, mert a DTS-t nem támogatja a TV.

    A "házimozi-szett" amit kinéztél egy olyan megoldás, amikor a DVD lejátszó és az erősítő egy házban kapott helyet. Ide kell csatlakoztatni az összes kis hangszórót és a mélynyomót is. A TV-vel HDMI kábellel tudod összekötni. Bemenet meg csak analóg sztereó RCA csatlakozójú van rajta, tehát erre a szettre max. analóg sztereó jelet tudsz csak küldeni.

    Esetleg egy lehetőség a sztereó hangra: a TV SCART csatlakozóját használva egy teljes bekötésű kábellel és egy AV átalakítóval, majd egy 2RCA-2RCA kábellel összekötöd.

    Szerintem érdemes lenne itt hardveraprón keresgélned a használt házimozi-erősítők közt. Keress olyat amin van optikai csatlakozó és nagy valószínűséggel erre rá tudod majd kötni a régi videó-DVD kombódat is. De lehet akár egy sztereó erősítő is és akkor olcsóbban megúszod.

    Vagy ugyanilyen keretből inkább 2.1-es rendszert nézel. Azt nem tudom viszont, hogy melyik az, amin mondjuk optikai bemenet is lesz. (Amin lesz az meg szerintem ismét csak drágább.)

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Aktív témák