Hirdetés

Aktív témák

  • Dassler

    őstag

    válasz Skyner #3991 üzenetére

    Nos, a multimédiás tartalmakra Blu-ray Disc Association által az 2007. október 31. után megjelent Blu-ray lejátszókra előírt BD-ROM Profile 1 version 1.1 követelmények vonatkoznak, mégpedig, hogy mindegyik lejátszóba másodlagos audió és videó dekódolást építenek, mely lehetővé teszi egy második, interaktív kommentár AV műsorsáv lejátszását, ami kép a képben futhat a lemezen lévő fő műsortartalommal így a Profile 1.1 ill. 2.0 lejátszók jelentős része csak bitstream formájában tudja tovább küldeni a hanganyagot az erősítőnek - egyszerűen olcsóbb így előállítani a lejátszókat - amihez kell az olyan erősítő, amit tud mit kezdeni ezekkel a jelekkel. Persze vannak oylan lejátszók is, amik dekódolják a HD hangot, ahhoz nem kell HD kompatibilis erősítő. De inkább az előbbi megoldás van/lesz elterjedőben. Mindehhez már mindenképpen szükséges a 1.3-as HDMI, ha egy madzaggal akarod megoldani, és ki akarod használni ezeket a multimédiás dolgokat.
    Ez az advanced meg basic dolog még a HD DVD vs. Blu-ray időszakban volt, azóta elfogadták a BD Profile 1.1 ill. már a 2.0 "szabványt" is, amiben a fentiek szerepelnek, de keress rá a neten.
    A hangfalak esetében meg még mindig a meghallgatás döntsön.Wharfedale ezen dobozai nekem nem tetszenek, de ez nem jelent semmit, neked lehet, hogy bejön a hangjuk.

    [ Szerkesztve ]

    Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Aktív témák