Hirdetés

Aktív témák

  • Dassler

    őstag

    válasz hdmi #4015 üzenetére

    Nos, a 10nm mondhatni nem nagy, ár/értékben te is egy egydobozos rendszerrel jönnél ki a legjobban szvsz. Csak azokban zömében van szintén dvd lejátszó vagy író. De azért lehet, hogy találsz oylat, ami csak erősítő + hangfalak, nézz körül.
    Ha külön erősítő, akkor ebbe a szobába nem kell bazi nagy teljesítményű, mint ahogy hangfalakból sem. a dvd íródon valszeg van digit hangkimenet, azért nézd meg, ez szükségeltetik, hogy a több csatornás hangot át tudd küldeni az erősítőre, aminek szintén kell rendelkeznie ilyen bemenetekkel (egy erősítőn azért van). Ez volt a hang. Videó jel átvitelére a legjobb a komponens vagy a HDMI esetleg - ha nincs más - S-video, dvd-hez elég. Mivel viszonylag régebbi a dvd felvevőd, ezért valszeg HDMI-t nem fogsz találni rajta, komponenst vagy S-video-t biztosan. TV-én se ártana hasonló bemenet.
    Szumma - közben megnéztem az említett készüékek adatlapjait - dvd - erősítő: digit koax-al összekötve (hang), dvd - tv: komponens videó jobb minőség/ s-video nem oylan jó, de CRT tv-én nem biztos, hogy van komponens videó bemenet, új tv-nél érdemes lehet erre is odafigyleni.
    Személyes véleményem szerint a Sony erősítői nem a legjobbak ár/értékben, pl ugyanezért a pénzért egy kis Yamaha sokkal jobb sztem, de hallgasd meg.
    hangfal-erősítő: érdemes odafigyelni, hogy az erősítő meg tudjon hajtani megfelelő ellenállású hangfalakat, ha eltérőek ezek az értékek, akkor az melegedést okozhat az erősítőnél...részletesen lásd kereső. Wattok erősítőnél megadott, hogy mennyit bír max kiadni magából (marketing adat ált), hangfalaknál mennyit bír elviselni, részletesebben szintén lásd kereső.

    [ Szerkesztve ]

    Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Aktív témák