Hirdetés

Aktív témák

  • O_L_I

    őstag

    Jó jó. Szerintem az hogy az Heco 500-ból mekkora basszus jön ki az csak az erősítőn múlik. Ahogy lépkedek egyre feljebb az erősítőkben szépen kerekedik a hangja. A 359-el még valóban kevés volt benne a kraft, a 1708-al már jobb volt a helyzet de nem tökéletes, most a 607 viszont új életet lehelt beléjük.Ha jobban belegondoltok, darabonként egy 17cm mély egy 17cm mélyközép, nagy doboz, dupla reflex port, 160W RMS.Ha ebből kettő nem rázza meg a szobát akkor az csak az erősítőn múlik. (vagy az elhelyezésen). Mindazonáltal én nem kérdőjelezem meg a mélyláda létjogosultságát, de nálam ebben a szobában így elhelyezve evvel az erősítőel nem látom szükségét. TEhát szerintem ha valaki ilyen szettet vesz hasonló teljesítményű erősítő mellé, az legalábbis először hallgassa meg mi mutat mielött elszalad szubot venni.

    A BIAMP (kettős erősítés): Az erre felkészített hagfalakon két pár terminál van. Egy a mély hangok részére egy pedig a magasnak, tehát két érpár fog az erősítőbe menni. Amennyiben az erősítő is támogatja ezt a funkciót akkor a legtöbb esetben a front terminálokon kívül a surr-back terminálokat szokta kiosztani az erősítő erre a célra, tehát ha a frontot biampban használod csak 5.1 konfigrációt tudsz hajtani a legtöbb erősítővel.Másik dolog amire figyelni kell hogy bizonyos erősítőknél mindegy hogy melyik kimentre mit kötsz mert mint a kettő teljes spektrum (Denon 1708 pl), de van ahol már meg van határozva hogy melyik terminálra kösd a mélyet és a magasat (SR607).
    Ennek az egésznek az értelméről már itt is sokat értekeztünk pro és kontra, de én már több külföldi fórumban olvastam novella hosszúságú technikailag kikezdhetetlen magyarázatokat, hogy miért is jó ez valamint nekem is ez a tapasztalatom.

    A review = teszt

    mokányabb = tökösebb :)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák