Hirdetés

Aktív témák

  • dhcodoki

    senior tag

    válasz #72042496 #6803 üzenetére

    Kicsit félreérthetően fogalmaztam, SRY!

    Szóval a tárgy az onkyo két szettje:

    Onkyo HT-S5205; Onkyo HT-S6205
    Azt az elején kijelenthetjük hogy egyik rendszert sem nevezhetjük igazán házimozinak. S erről leginkább a hangfalszett tehet. Mivel én személyesen nem hallottam, ezért próbáltam óvatosan fogalmazni ez ügyben, hátha vannak még csodák :) . De valljuk be őszintén, hogy erre nagyon kevés esély van. Főleg ha egy normál (mondjuk egy 12-15nm-es) szobába faltól falig helyezzük el a dobozokat. Ugye a hatásfokban nagy szerepet játszik a hangnyomás, s ahhoz pedig méret kell.
    Tehát a mellékelt hangfalrendszerről ennyit.

    Robi0604 a (#6801)-es hozzászólásában leírta a JBL SCS178-as tapasztalatait. Szóval ez is tiszta sor. Bár én még annyit hozzáfűznék, hogy szerinte ez a szett nem jó zenéhez, ami teljes joggal elképzelhető, s ő ezért inkább a szubláda helyett állókat javasolt. Amivel én nem értek egyet, mert az meg házimozihoz nem javallott. Igazából nehéz olyan szettet összerakni, ami zenéhez és mozihoz is tökéletes. (a tökéletes itt erősen kihangsúlyozva)

    A két Onkyo rendszer, két különböző erősítővel rendelkezik: 307-es és 507-es.

    Az erre vonatkozó írásban kicsit félreérthetően fogalmaztam, SRY!!
    Szóval a jelen piaci helyzetben ár/érték arányban tökéletes választás lehet mondjuk az Onkyo 307-es. Egész pontosan, megfelelően tudja a DD 5.1, és DTS hanganyagot megszólaltatni. A későbbiekben köthetünk rá nagyobb/szebb/jobb hangdobozokat is, tökéletesen elbánik velük. De ez csak a jelen helyzet.
    Ezért is javasoltam az 507-est. Megvan benne minden ami a szinten maradáshoz kell. Nem mondom, hogy nincs nála jobb, sőőt, de Herrká és Hami31 kívánalmainak, sztem megfelel.
    Már jócskán betört a piacra a blu ray. Ezt azzal tudnám leginkább igazolni, hogy a napokban vettem meg az Apocalypto-t, mely DD 5.1 és DTS HD 5.1 hanggal van ellátva, és mindössze 3990HUF. Mint ahogy mondtátok is, valóban ott a DD 5.1 a lemezen, és valóban meglehet szólaltatni egy onkyo 307-el. De mi lesz pár év múlva, mikor jönnek a szélessávú szinkronok.
    Szegény vásárló megveszi a kedvenc filmjét BR-en, s a jobbnál jobb hanganyag logoival idegesítik, mely ott csillog-villog a tok hátulján. Én úgy vélem egy házimozi rendszerben az erősítő az az eszköz, mely leginkább gyökeret ver. Ezért érdemes egy kicsivel többet áldozni rá, minthogy egy olyat válasszunk, mely tudásban egy szinttel le van maradva.

    A 7.1 az megint más tészta. Az valóban csak kifejezetten nagy, és csak kifejezetten házimozi szobába való. Sztem nagy teret nem fog hódítani, mert sokan még az 5.1-et sem tudják megfelelően elrakni.

    (kicsit hosszú lett, sry) :U

Aktív témák