Hirdetés

Aktív témák

  • herrká

    senior tag

    válasz dhcodoki #6809 üzenetére

    Köszönöm! Például 1. problémám. A PC-m és a TV-m HDMI-vel van összekötve. Sajnos kezdetektől nem jön hang a TV-n. Az eszközkezelőben megjelenik az Ati HD audio driver, de a hang eszközöknél nem. A 4850-es kártyám fóruma szerint ezért nincs hang a TV-n. Már hozzáértő is nézte, nem érti miért nem, mert elvileg azt írja, működik!
    Most az erősítő kezelésijéből olyasmit vélek kibogozni, hogy ha HDMI-vel csatlakozok rá, akkor az hozza a videót és a hangot is. De, mivel ugyebár nekem nincs hang, ezért szereztem optikai kábelt az S/PDIF-hez vagy hogy hívják. De a leírás szerint ha a HDMI mellett, RCA-n, vagy optikain, koaxon viszem be az audiót, akkor a hangot onnan fogja venni, a HDMI-ről csak a a video jelet. A HDMI-ről vett audio viszont jobb lenne állítólag.
    Aztán például dvd játékost ráköthetek Composit, Componens vagy HDMI módon. Ezt több oldalon tárgyalja a leírás. DE nem értem mi a különbség? A lejátszómon RCA video, és EuroScart kimenetek vannak, plusz RCA-akkal az Y, Yu? meg nem tudom mi még, 3 valami. Ezek talán a színek szétbontva, vagy mi?
    Melyik kimenetről lenne jobb?
    Más, korábban írtam, hogy a boltos fickó szerint, ha két csatornával használom egyenlőre, akkor sem gond, mert a centert és a basszust rá lehet nyomatni a két hangszóróra. Nos, ehhez hasonló leírást, rajzot nem lelek... Egyenlőre ennyi, már így is hosszú! Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák