Hirdetés

Aktív témák

  • dhcodoki

    senior tag

    válasz arpibacsi #7130 üzenetére

    Szia!

    30nm-re felejtsd el a kompakt szappandobozos házimozit. (ha csak nem egy kis moziszigetet akarsz kialakítani).
    Én is abba az irányba indulnék el, amit említettél. Szép lassan, lépésről lépésre összeállítani egy fasza kis rendszert. Nem pedig egybe megvenni egy silányabbat.
    Az elején el kell dönteni hány hangfalat szeretnél bespájzolni a szobába. Ugye az alap az 5.1 (5.0-val alsó hangtartományban ekkora teret nem hiszem, hogy ki tudnál megfelelően tölteni. Szal én javaslom mindenképp a mélysugárzót) Ha van helyed, ide már megoldható a 7.1 is.
    Az előbbinél ~90ezertől vannak a valamire való erősítők, az utóbbinál 100-120ezertől. Ha hosszútávra tervezel (márpedig miért ne), akkor érdemes olyat választani melyben benne van a HD dekóder (DTS HD; True HD). Ha nincs rá szükséged, akkor a legjobb üzlet használtan venni erősítőt. A HDMI és HD dekóderek nélküli erőlködők iszonyat jó áron vannak most a használt piacon. (mondjuk ennek pont az az oka, hogy érdemesebb HD-be fektetni). Szóval kb 100-160ezer között megvásárolható a (7.1-es; 7.2-es) megfelelő erősítő. (Denon; Onkyo; Yamaha; H/K; stb..) Minél több HDMI csatlakozóval rendelkezik, annál jobb. (kb. a 4-5 bemenetesnek már elégnek kéne lennie, de ezt mindenki döntse el mennyire van szüksége)
    Hangfalak: Én állókat vennék elsősorban. Sokan megelégszenek, ha hátul kisebb dobozok vannak mint elöl, de én javasolni szoktam, hogy egyformákat vásároljunk, mert azzal lesz meg a tökéletes összkép. (persze 7.1 vagy 9.1 esetében már kompromisszumokat kell kötni)
    Tehát 4 álló (esetleg ugyanazon családból származó 2 polcsugárzó, high frontoknak, vagy back surroundnak), melléjük a centersugárzó, szintén ugyan azon családból, s hangképben minél közelebbit válasszunk. Ezeket meg kiegészíthetjük akár más márkájú szubbal is. (polkaudio-t, velodyne-t szoktam javasolni)
    Ha kezdetben csak az erősítő és a két front van meg, ami minőségi, akkor az is el fog varázsolni egy kis időre, amíg összekaparod a többit.. Arra figyelj, ha nem veszed meg egyből a komplett hangfalcsaládot, a későbbiekben nehogy kifutott szériával állj szemben. Szal mielőtt megveszed, kérdezz utána, hogy forgalmazni fogják e még...

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák