Hirdetés

Aktív témák

  • herrká

    senior tag

    Ez a Hz "dolog" engem is foglalkoztat, mióta kérdeztelek Titeket szub ügyben. A Yamaha, amiről érdeklődtem, 25Hz-től indul. Aztán Diplomata ajánlotta a CAV W310-et, amely szintén 25cm-es hangszóróval, de már ha jól emlékszem 35Hz-től startol. Később Winzsolt a PSW110-et ajánlotta, szintén 35Hz alsó frekvenciával.
    Akkor most nem, vagy nem csak az alsó frekvencia átvitel számít, hanem például a dinamika? És esetleg az kevés a 30nm-re? Vagy a 100W körüli teljesítmény? Mert mint írtam nálunk csak "jelképes" hangerővel szólhat majd úgyis.
    Vagy ezek az alsó értékek ilyen olcsó kategóriánál csak "jó lenne, ha ennyi lenne, ezért ráfüllenti" a gyártó? Valójában pl., 50Hz körül mozog?
    Másik amit nem tudok, nem értek. Az erősítő szub kimenete egy RCA. Gu007 azt a választ kapta, hogy sima analóg kábel elég az erősítő és a szub közé. Akkor a szub "honnan tudja", hogy én hangerőt változtatok az erősítőn? Vagy mindíg oda kell majd szaladgálni hangerőt állítgatni? Vagy távszabályzós kivitelt keressek? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de még ezeket nem értem. (meg sok mást sem :) )
    Köszönöm!

Aktív témák