Hirdetés

Aktív témák

  • zsoltee10

    addikt

    válasz skoos #8337 üzenetére

    Én se akartam sok százezret költeni házimozira. Az előbbi tanácsok mellett, elmondom, hogy konkrétan én mennyiből oldottam meg.

    Az erősítő mindenképp időtálló legyen. Ez azt jelenti, hogy hdmi csatlakozókkal legyen ellátva, és tartalmaznia kell Dolby TrueHD, és DTS-HD dekódereket a Dolby Digital és DTS-en felül.
    Hangfalszettet szvsz érdemes megvenni egyben legalább az 5.0-t, mert lehet, hogy később nem kapsz a frontok mellé centert és surroundot, mert kifut a típus.

    Amit én javaslok, saját pozitív tapasztalat alapján:

    Denon AVR-1610. 5.1-es erősítő, aminek van +2 csatornához RCA kimenete, hogy 7.1-re lehessen bővíteni. Tud mindent, ami kellhet a közeljövőben. 100eFt
    Hangfalakat én Wharfedale Diamond 9 szettet vettem akciósan 120eFT-ért, még most is elérhető itt-ott. Ez a típus kifutott, ezért pl. ha csak két frontot vettem volna, akkor 1 év múlva a használt piacot nézegethetném center és surround ügyben. (Amúgy ezt a szettet most cserélem le Polkaudio TSi300, stb. szettre, jobban passzol a szobához, mert 12nm)
    Ezen kívül kábelek kellenek. 2,5-3 mm2-es kábel a frontokhoz 1000-1500FT/m, 1,5-ös a surroundokhoz 500Ft/m. HDMI kábel 2-3eFt.
    Mélynyomót vehetsz később is, én Wharfedale SW250-et vettem akciósan 80eFT-ért.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák