Hirdetés

Aktív témák

  • tkazmer

    addikt

    üdvözlet!
    sajnos nem találtam megfelelő topicot, és talán a legtöbb szakember itt lelhető fel:
    van egy ilyen hifim [link] és az egyik hangszóró egy ideje néha berecseg, most az előbb azonban igen határozottan jelezte, hogy valami baja van (leginkább laptopről küldöm rá a zenét úgyhogy ki is kapcsoltam azt az oldalt)
    a "baj" leginkább abban merül ki, hogy recseg illetve néha elhalkul, néha meg pillanatokra vagy akár hosszabb időre nem is szól. ha rajta van a basszus és valami ezt kihasználó szám megy éppen, akkor meg mintegy "visszhang" utórecseg.
    ilyenkor, ha kicsit változtatok a hangerőn (leginkább határozottan felfelé:) ), az segít, de csak pár percig, rosszabb esetben másodpercig, ha visszaállítom a kívánt értékre, elkezd recsegni ismét.
    próbáltam már hogy hátha a hifihez nincs jól csatlakoztatva (bár már vagy 5-6 éve biztosan uyagnúgy van az egész rendszer), de ott minden rendben volt.
    jelentheti azt ez, hogy meghalta magát a hangszóró? ha igen, akkor mit érdemes vele csinálni? úgyértem: érdemes még erre (a javításra) pénzt költeni, vagy többe kerülne, mint amennyit az egész cucc ér és inkább vegyek egy új rendszert?

    [ha új rendszer kell, akkor itt a topic témájába illő kérdés: kb. 50ezerig bezárólag van olyan egyszerűbb házimozi, ami hifi célokat szolgálva remekül tudna működni? esetleg ennyi pénzért még jobban megéri hifit venni?]

    úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Aktív témák